Deze bestelwagen is sneller dan een Bugatti van drie miljoen euro

Ford heeft afgelopen weekend een Ford Transit-bestelwagen onthuld die sneller accelereert van 0 tot 100 kilometer per uur dan een Bugatti Chiron-hypercar. 

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Tank jij soms tot na de klik? Onze expert vertelt waarom je dat beter niet doet

  Tank jij soms tot na de klik? Onze expert vertelt waarom je dat beter niet doet

  We komen allemaal wel eens in de verleiding om nog even iets meer brandstof in de tank te gooien. Voor een mooi rond bedrag, omdat benzine of diesel die dag net iets goedkoper is of omdat we dan net iets verder kunnen rijden. Maar is het een goed idee om je tank tot het randje te vullen? Kan het bijvoorbeeld je auto beschadigen? Onze mobiliteitsspecialist Brecht Vanhaelewyn geeft advies: “Je riskeert er kosten door.”
 1. GETEST. Hoe gemakkelijk kan je elektrische auto een caravan trekken naar Frankrijk? “Eerste probleem: een model vinden dat er eentje van 1.600 kilo mag slepen”
  PREMIUM

  GETEST. Hoe gemakke­lijk kan je elektri­sche auto een caravan trekken naar Frankrijk? “Eerste probleem: een model vinden dat er eentje van 1.600 kilo mag slepen”

  Over een paar jaar moeten we allemaal elektrisch rijden. Het zal de manier waarop we onze mobiliteit beleven ingrijpend veranderen. Zeer zeker voor eigenaars van een caravan, want gewicht is exponentieel nefast voor het rijbereik van een elektrische auto of ‘EV’. Onze autokenners Joost Bolle en Brecht Vanhaelewyn probeerden het uit en begrepen al snel: “Met EV en caravan naar het zuiden? Dat wordt een marteling…”