Deze auto’s zweven dankzij magneten met grote snelheid nét boven de weg

Chinese onderzoekers testen auto’s die door middel van magneten net boven het wegdek zweven. In China bestaan ook al veel treinen die op deze manier voortbewegen. Zwevende auto’s zouden zuinig, schoon en goedkoop zijn - en banden sparen.

20 reacties

 • Hans Mertens

  2 maanden geleden
  De magneettreinen in China zijn gebaseerd op de Japanse Shinkansen treinen, China heeft deze niet zelf ontwikkelt. China neemt vooral de buitenlandse technologie over door licenties, bedrijfsspionage, en begint dan zelf veranderingen aan te brengen. Zelf heeft China vanaf de grond zeer weinig zelf ontwikkelt. Ook heeft China een enorme propagandamachine die zogezegd nieuwe innovaties voorstelt, maar eigenlijk nep zijn en geen enkele meerwaarde hebben.
 • Werner Beckers

  2 maanden geleden
  Wat met het mega groot magnetisch veld dat je daar mee opwekt
 • Henri Van Hulsel

  2 maanden geleden
  Mooi, maar het vergt ook elektriciteit. dus de gebruiker zal er ook voor moete betalen. En wat zoals Dirk hierop al gereageert heeft. Een waterstof motor kan ook werken, maar wie verdient er dan een fortuin aan?
 • Luc Verbeek

  2 maanden geleden
  Ideaal in een ideale wereld zonder technische defecten of troep en dieren op de weg . Helaas hoort dit systeem dus thuis in Utopia .
 • Bob VERSCHUEREN

  2 maanden geleden
  Innovatie van mobiliteitsmethoden, dat hebben we nodig. Het opheffen van de zwaartekracht en bijhorende rolweerstand is daar één van. Hopelijk krijgen ze de nodige problemen en hindernissen bij verdere ontwikkeling weggewerkt.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.