Deze auto’s zweven dankzij magneten met grote snelheid nét boven de weg

Chinese onderzoekers testen auto’s die door middel van magneten net boven het wegdek zweven. In China bestaan ook al veel treinen die op deze manier voortbewegen. Zwevende auto’s zouden zuinig, schoon en goedkoop zijn - en banden sparen.

20 reacties

 • Hans Mertens

  4 maanden geleden
  De magneettreinen in China zijn gebaseerd op de Japanse Shinkansen treinen, China heeft deze niet zelf ontwikkelt. China neemt vooral de buitenlandse technologie over door licenties, bedrijfsspionage, en begint dan zelf veranderingen aan te brengen. Zelf heeft China vanaf de grond zeer weinig zelf ontwikkelt. Ook heeft China een enorme propagandamachine die zogezegd nieuwe innovaties voorstelt, maar eigenlijk nep zijn en geen enkele meerwaarde hebben.
 • Werner Beckers

  4 maanden geleden
  Wat met het mega groot magnetisch veld dat je daar mee opwekt
 • Henri Van Hulsel

  4 maanden geleden
  Mooi, maar het vergt ook elektriciteit. dus de gebruiker zal er ook voor moete betalen. En wat zoals Dirk hierop al gereageert heeft. Een waterstof motor kan ook werken, maar wie verdient er dan een fortuin aan?
 • Luc Verbeek

  4 maanden geleden
  Ideaal in een ideale wereld zonder technische defecten of troep en dieren op de weg . Helaas hoort dit systeem dus thuis in Utopia .
 • Bob VERSCHUEREN

  4 maanden geleden
  Innovatie van mobiliteitsmethoden, dat hebben we nodig. Het opheffen van de zwaartekracht en bijhorende rolweerstand is daar één van. Hopelijk krijgen ze de nodige problemen en hindernissen bij verdere ontwikkeling weggewerkt.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.