Motorexpert Arno Jaspers rijdt met de nieuwste Yamaha TMAX. “Ermee rijden is echt kinderspel. Een druk op de startknop, draaien aan het gas en je bent vertrokken.”
Volledig scherm
PREMIUM
Motorexpert Arno Jaspers rijdt met de nieuwste Yamaha TMAX. “Ermee rijden is echt kinderspel. Een druk op de startknop, draaien aan het gas en je bent vertrokken.” © Gregory Van Gansen / Photo News

De maxiscooter op om file- en parkeerproblemen te omzeilen? Onze motorexpert test de nieuwste Yamaha TMAX

Maxiscooters zijn niet meer weg te denken uit steden als Parijs, Barcelona of Rome, vooral om files en parkeergeld te omzeilen. En daarbij staat de 560cc sterke Yamaha TMAX al bijna 20 jaar aan de top van de voedselketen als statussymbool op twee wielen. Onze motorexpert Arno Jaspers kon de 2022-update van de Yamaha scooter in primeur uitproberen: “De TMAX combineert luxe, gebruiksgemak en sportiviteit als geen ander, maar het prijskaartje swingt de pan uit.

 1. Loopband of hometrainer kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie
  HLN Shop

  Loopband of hometrai­ner kopen voor thuis? Dit is de beste keuze voor jouw situatie

  Zin om te sporten, maar schrikt het koude, vaak natte herfstweer je af? Zie je een abonnement voor de fitness ook niet meteen zitten? Dan is de aankoop van een fitnesstoestel voor thuis mogelijk iets voor je. Een hele thuisfitness installeren is financieel en praktisch vaak niet doenbaar. Wil je je daarom beperken tot één toestel, maar weet je niet precies het welke? HLN Shop zet de voor- en nadelen van de twee populairste toestellen, de hometrainer en de loopband, op een rij.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 3. Wil je nog een niet-elektrische wagen kopen? Onze expert geeft advies: “ Voor een kleine betaalbare auto wordt het aanbod erg snel kleiner”
  PREMIUM

  Wil je nog een niet-elektri­sche wagen kopen? Onze expert geeft advies: “ Voor een kleine betaalbare auto wordt het aanbod erg snel kleiner”

  De tijd waarin je een eindeloze keuze had om een nieuwe auto te kopen, is voorbij, zegt onze auto-expert Joost Bolle. Voor een niet-elektrische wagen dan toch. Hij legt uit waarom, en geeft advies over welke wagen je kan kopen om de overstap naar een eerste elektrische auto te overbruggen. “Vanaf 2029 worden bij ons immers alleen nog elektrische wagens verkocht.”