Motorexpert Arno Jaspers legt uit welke nieuwigheden er zijn in de markt van elektrische motorfietsen.
Volledig scherm
PREMIUM
Motorexpert Arno Jaspers legt uit welke nieuwigheden er zijn in de markt van elektrische motorfietsen. © rv

“De grote merken hebben afgewacht vanwege de zware batterij”: waarom de elektrische motorfiets stilaan lijkt door te breken

Nu alle grote automerken elektrische wagens hebben, kan de wereld van de motorfiets niet anders dan volgen. Maar hoe voelt dat, elektrisch rijden op een motor? En wat is er vandaag zoal op de markt? Onze motorexpert Arno Jaspers geeft de stand van zaken. “Elektrische motoren zijn intussen iets meer dan tien jaar op de markt, maar nu pas kennen ze een stevige evolutie.”

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. 16 elektrische motoren onder de loep: “Bij dit merk blijven laadtijden en prijskaartjes wel een achilleshiel”
  PREMIUM

  16 elektri­sche motoren onder de loep: “Bij dit merk blijven laadtijden en prijskaart­jes wel een achilles­hiel”

  Elektrische mobiliteit zit in de lift en dat geldt ook voor motoren en scooters. Terwijl er in 2021 amper 333 elektrische motoren verkocht werden, doen we dit jaar al beter. Onze motorexpert Arno Jaspers maakt het overzicht van de beschikbare modellen en licht de belangrijkste er voor je uit. “Het aantal merken en modellen stijgt voorlopig sneller dan de effectieve verkoop.”