Joost Bolle test de Dacia Jogger Hybrid.
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Bolle test de Dacia Jogger Hybrid. © Greg / rv

“De grootste deugd? De instapprijs van nog geen 25.000 euro”: onze auto-expert testte de eerste hybride wagen van Dacia

Onze autospecialist Joost Bolle ging rijden met eerste hybride auto van Dacia, het bekende budgetmerk. “Je moet er vijfduizend euro meer voor ophoesten dan voor een gewone benzineversie. Maar je krijgt in deze Jogger dan wel een zeer moderne motor.”

 1. Vanaf 2035 geen diesel- of benzinewagens meer, maar “elektrische wagen is te duur”: wat zijn dan je opties?
  PREMIUM

  Vanaf 2035 geen diesel- of benzinewa­gens meer, maar “elektri­sche wagen is te duur”: wat zijn dan je opties?

  Almaar meer stemmen binnen de autosector, zoals mobiliteitsorganisatie Touring, luiden de alarmbel: als we willen dat de elektrische auto doorbreekt, dan zijn we niet goed bezig. Meer zelfs: steeds minder consumenten zijn van plan om over te stappen naar een ‘EV’. Onze autospecialist Joost Bolle legt uit hoe dit komt en somt in vijf scenario’s op wat je opties zijn: met je diesel blijven doorrijden of wachten tot er een goedkopere Chinese elektrische wagen op de markt komt?
 2. Nieuwe wagen kopen in het buitenland is vaak tot 13.000 euro goedkoper, maar is het ook veilig? Onze mobiliteitsexpert over de voordelen én valkuilen
  PREMIUM

  Nieuwe wagen kopen in het buitenland is vaak tot 13.000 euro goedkoper, maar is het ook veilig? Onze mobili­teits­ex­pert over de voordelen én valkuilen

  Auto’s worden niet alleen duurder, de jaar na jaar aangescherpte CO2-doelstellingen hebben nog een eigenaardig effect: het auto-aanbod in verschillende landen loopt steeds verder uit elkaar. Zijn auto’s in andere landen dan wel eens goedkoper? En kan je daar ook zomaar een wagen kopen en ermee naar huis rijden? HLN-Mobiliteitsspecialist Brecht Vanhaelewyn legt uit: “Je kan fors besparen, maar let ook op voor zaken zoals de BTW en logistieke kosten.”
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.