Snelheidsmeters van stadsautootjes met een topsnelheid van 160 km/u lopen vaak door tot ver boven de 200.
Volledig scherm
Snelheidsmeters van stadsautootjes met een topsnelheid van 160 km/u lopen vaak door tot ver boven de 200. © Shutterstock

Daarom gaat de snelheidsmeter vaak zoveel verder dan de topsnelheid van je auto

Ook compacte wagens als pakweg de Kia Picanto en Volkswagen Up hebben snelheidsmeters die doorlopen tot 220 km/u. Dat is vrij ambitieus voor auto's met nog geen 100 pk. Maar waarom kiezen autofabrikanten dan toch voor deze onhaalbare snelheden op de teller?

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.