Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Shutterstock / Manuel Esteban

Chiptekort kost Europese auto-industrie 100 miljard euro

Het tekort aan computerchips heeft de Europese auto-industrie vorig en dit jaar bijna 100 miljard euro gekost, zo becijferde kredietverzekeraar Allianz Trade.

16 reacties

 • piet devlieger

  1 week geleden
  Zelf fabriceren. Voor 100 miljard euro kan je al een serieuze fabriek bouwen. Maar de slimmekes wilden alles outsourcen omdat het goedkoper was. Wie het uiterste uit de kan wil krijgt het deksel op de neus.
 • Jan Gijsen

  2 weken geleden
  Lost zich vanzelf op. Met een inflatie die men niet onder kontrole krijgt of wil krijgen , zal men vanaf volgend jaar moeten leven zoals in het stenen tijdperk.
 • pieter vandenberghe

  2 weken geleden
  Straks heeft het westen al die dure wagens niet meer nodig. Iedereen aan het OCMW want niemand zal nog (willen) werken omdat het niet meer loont. Dan doen we lekker alles te voet of met de bakfiets.
 • Yvan Lissens

  2 weken geleden
  Men is druk bezig om in de Nevada-woestijn een chipfabriek bij te bouwen, ook Intel is bezig met bijbouwen. Men wil in Amerika Silicon valley weer op de map zetten, maar dat zal zijn tijd nodig hebben.
 • Frans Cardoen

  2 weken geleden
  Maak dan terug autos zonder chips, die rijden ook. Alleen een electronische ontsteking voor de motor voor minder verbruik en schonere uitleet. Al de rest is
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.