Brecht Vanhaelewyn legt uit waarom je moet kijken naar de nettocapaciteit van je batterij.
Volledig scherm
PREMIUM
Brecht Vanhaelewyn legt uit waarom je moet kijken naar de nettocapaciteit van je batterij. © Getty Images/ rv

“Bruto en netto batterijcapaciteit van EV’s is te weinig bekend”: onze mobiliteitsexpert legt uit waarom dit zo belangrijk is

Wil je als klant goed geïnformeerd kiezen uit elektrische auto’s, dan weet je maar beter hoe groot de batterij écht is. Maar in de praktijk is die informatie niet altijd even makkelijk te vinden. “Niet alleen zijn er verschillende meetmethodes, zelfs de eenvoudigste data zijn niet altijd beschikbaar”, zegt onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn.

 1. Dieven stelen BMW van oprit door sleutel op afstand elektronisch te ‘kopiëren’: experts leggen uit hoe je je best beschermt tegen autohacking
  PREMIUM

  Dieven stelen BMW van oprit door sleutel op afstand elektro­nisch te ‘kopiëren’: experts leggen uit hoe je je best beschermt tegen autohac­king

  In Leuven werd een BMW vanop een oprit gestolen door iemand die de sleutel elektronisch kon kopiëren, dankzij het systeem van ‘keyless entry’. Is het zo makkelijk om een (elektrische) auto te hacken? Technologie-experts Kenneth Dée en Lennert Wouters bespreken de belangrijkste hackingtrends bij wagens en leggen uit hoe je je auto uit de klauwen van hackers houdt. “Of je nu met een elektrische of brandstofwagen rijdt, elke auto loopt in principe gevaar om gehackt en gestolen te worden.”
 1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 2. “Meer dan de helft van alle pannes kan je zelf oplossen”: onze motorexpert legt uit wat in je toolkit hoort
  PREMIUM

  “Meer dan de helft van alle pannes kan je zelf oplossen”: onze motorex­pert legt uit wat in je toolkit hoort

  Iedereen kan wel eens een motorpanne hebben. Wie maar genoeg kilometers maakt, krijgt ooit te maken met een platte band, benzinepanne of losgetrilde bout. Ingewikkelde elektronica is moeilijker te repareren naast de weg, maar in 90 procent van alle pechgevallen gaat het om simpele zaken die je kan verhelpen met de kleine toolkit die onze motorexpert Arno Jaspers heeft samengesteld: “Deze kleine gereedschapsset onder je duozadel maakt vaak het verschil tussen vijf minuten vertraging of wachten op de sleepdienst.”