Met beschermende motorkledij is rijden in de hitte niet zo evident. Motorkenner Arno Jaspers geeft advies om het toch koel te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Met beschermende motorkledij is rijden in de hitte niet zo evident. Motorkenner Arno Jaspers geeft advies om het toch koel te houden. © Shutterstock / rv

“Boven de 30° C is een koelvest even essentieel als waterdichte kledij in de regen”: tips voor motorrijders in de hitte

Motorrijden is geen pretje bij deze bloedhete temperaturen. Een hete zon op zware, beschermende motorkledij is nefast voor de concentratie en dan kan het soms zelfs gevaarlijk rijden worden. Onze motorexpert Arno Jaspers geeft advies: “Extreme weersomstandigheden vragen ook om aangepaste kledij.”

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Waarom rij je best niet met een gewone fietshelm op een speedpedelec?
  HLN Shop

  Waarom rij je best niet met een gewone fietshelm op een speedpede­lec?

  Steeds meer Belgen ruilen hun auto in voor een speedpedelec. Sinds de eerste speedpedelec in 2015 verscheen, groeide het totale Belgische park tot ongeveer 50.000 stuks vandaag. Anders dan een gewone elektrische fiets waar je maximaal 25 km/u mee bereikt, haalt deze superfiets snelheden tot wel 45 km/u. Dat brengt natuurlijk ook een hoger risico met zich mee, waardoor een aangepaste fietshelm een must is. HLN Shop overloopt hoe je de juiste beschermende helm voor op je speedpedelec uitkiest.
 1. Wat drink en eet je best (niet) in de hitte? Diëtiste Sanne Mouha licht toe. “Je moet niet méér zout eten om te compenseren dat je zweet”
  PREMIUM

  Wat drink en eet je best (niet) in de hitte? Diëtiste Sanne Mouha licht toe. “Je moet niet méér zout eten om te compense­ren dat je zweet”

  Met temperaturen die vlotjes richting 30 graden blijven gaan, zoeken we volop manieren om af te koelen. Hallo zwembad, ventilator en koude douche, maar ook een koel wijntje of een lichte maaltijd zijn welkom. Of toch niet? Drink je beter warme dan koude dranken om af te koelen? En hoe zit het met de mythe dat pikant eten je lichaam afkoelt? Diëtiste Sanne Mouha scheidt 7 feiten van fabels.
 2. 1 op de 5 Belgen heeft migraine, en sommigen veel meer in de zomer: “De symptomen houden zonder behandeling tussen de vier uur en drie dagen aan”
  PREMIUM

  1 op de 5 Belgen heeft migraine, en sommigen veel meer in de zomer: “De symptomen houden zonder behande­ling tussen de vier uur en drie dagen aan”

  Voor sommige mensen is de zomer lang niet zorgeloos. Omdat ze hoofdpijn of migraine krijgen als ze in de zon zitten. Maar bestaat er wel iets als ‘zomerhoofdpijn’? “Zon en hitte zijn maar enkele mogelijke triggers”, legt neuroloog Jan Versijpt (UZ Brussel) uit. Hij vertelt welke factoren nog een rol kunnen spelen en wat je eraan kunt doen.