BMW
Volledig scherm
© BMW

BMW onthult de motor van de toekomst, waarmee je nooit kunt vallen

Hij lijkt een beetje op de 'Batpod' uit de Batman-films, maar deze motor rijdt straks misschien wel echt rond op de openbare weg. BMW onthulde de Motorrad Vision Next 100 ter gelegenheid van zijn honderdste verjaardag. De bolide balanceert zelf, waardoor bestuurders nooit nog hun evenwicht kunnen verliezen.

 1. Met welke fietsen rijden profs in de Tour de France? En hoeveel kosten ze? "Hoe lichter, hoe sneller je bergop gaat”
  PREMIUM

  Met welke fietsen rijden profs in de Tour de France? En hoeveel kosten ze? "Hoe lichter, hoe sneller je bergop gaat”

  De Ronde van Frankrijk doet velen goesting krijgen om zelf mythische cols te overwinnen. Wie dat wil doen op een proffiets genre Van Aert, moet diepe zakken hebben. Maar is de doorsnee fiets van een wielertoerist dan zoveel minder goed? En waarom kost de fiets van Mathieu van der Poel de helft minder dan die van de rest van het profpeleton? ‘Dag Allemaal’ vroeg het aan wielercommentator Michel Wuyts en voormalig wereldkampioen Johan Museeuw. “Het is niet omdat je ’n tweewieler zoals Pogačar hebt, dat je sneller gaat rijden.”
 2. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.