Verkeerscentrum VIAS zet op een rijtje hoeveel je moet betalen bij rijden onder invloed.
Volledig scherm
Verkeerscentrum VIAS zet op een rijtje hoeveel je moet betalen bij rijden onder invloed. © photo_news

Betrapt met een glaasje te veel op achter het stuur? Zo hoog zijn de boetes

Vandaag ging de nieuwe BOB-zomercampagne van start, met als motto ‘Deze keer ben ik BOB’. Boodschap is opnieuw om drinken en rijden niet te combineren. Maar wat als je toch gepakt wordt met een glaasje te veel op? Wij vroegen het aan de experten van verkeerscentrum VIAS. “Als je betrapt wordt met meer dan 1,8 promille, kan de rechter een alcoholslot opleggen.”

 1. 3 BV’s over de reden waarom ze nooit alcohol drinken: “In de plaats van een tooghanger die tot in de late uurtjes Leffe dronk, ben ik nu een fervente sporter”
  PREMIUM

  3 BV’s over de reden waarom ze nooit alcohol drinken: “In de plaats van een tooghanger die tot in de late uurtjes Leffe dronk, ben ik nu een fervente sporter”

  Van Dry January tot Tournée Minérale: de initiatieven om gedurende een maand geen alcohol te drinken schieten als paddenstoelen uit de grond. Voor Axl Peleman, Meyrem Almaci en Bart De Wever is het daarentegen élke maand een alcoholvrije maand. Waarom besloten deze BV’s om alcohol aan de kant te schuiven, welk effect heeft dit op hun lichaam en wat drinken ze dan op events zoals een receptie? “Ik dronk geen glas, ik dronk een fles.”
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.