Condens in de auto kan schimmelvorming in de auto veroorzaken.
Volledig scherm
Condens in de auto kan schimmelvorming in de auto veroorzaken. © Getty Images

Beslagen ruiten? Acht tips om condens uit je auto te weren

DRIVEDe natte weersomstandigheden van de laatste dagen zorgen voor beslagen ramen en meer vocht in de auto. Acht tips om condens uit je auto te weren.

27 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  @Kris Waclawski ,juist ,wordt te vaak vergeten ,vooral doet men niet graag omdat nogal een moeilijke positie is om voorruit binnen te poetsen.
 • Kris Waclawski

  1 jaar geleden
  Binnenkant venster regelmatig zuiver maken en ontvetten met een goed schoonmaakmiddel. Nooit beslagen vensters. Al de rest zijn lapmiddelen die enkel het gevolg maar niet de oorzaak bestrijden.
 • Luc Van Baelen

  1 jaar geleden
  @ Ramon Simon: Bij die hermetisch afgesloten kubussen is dat condens aan de buitenkant van isolerende beglazing. Dit is een normaal verschijnsel. De isolerende beglazing houdt de warmte zo goed binnen waardoor het buitenoppervlak van het glas het koudste oppervlak is. Hierdoor condenseert het vocht van de koude buitenlucht op de buitenzijde van het glas. Condens aan de binnenzijde van het glas duidt op een probleem.
 • André Hendrickx

  1 jaar geleden
  Voor wie het niet moest weten, het zijn de ruiten die beslaan door vocht en niet de ramen
 • Bart Maris

  1 jaar geleden
  De beste tip is en blijft een proper raam aan de binnenkant.
 1. Onze autokenner reed met de Nissan Ariya: “Hij zal comfortabel rijden op biljartvlakke wegen, maar die vind je in België niet zo vaak”
  PREMIUM
  Getest

  Onze autokenner reed met de Nissan Ariya: “Hij zal comforta­bel rijden op biljart­vlak­ke wegen, maar die vind je in België niet zo vaak”

  Onze autokenner Joost Bolle vertegenwoordigt België in de jury van de Car of the Year, de meest prestigieuze wedstrijd in de Europese autowereld. De Jeep Avenger kwam als winnaar uit de bus, maar in totaal waren er zeven finalisten. Joost testte ze allemaal en velt zijn oordeel over de Nissan Ariya: “Ik kon mijn achterhoofd niet tegen de hoofdsteun houden.”
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.