Beslagen ruit
Volledig scherm
Beslagen ruit © Shutterstock

Beslagen ramen? Zo haal je vocht en condens uit je auto

Beslagen autoramen zijn vervelend. Zonder airconditioning moet er behoorlijk worden geveegd met een droge doek. In extreme gevallen moet daardoor bij vorst straks ook aan de binnenzijde worden gekrabd. Maar hoe ontstaat deze condensvorming?

7 reacties

 • Danielle Dillen

  2 maanden geleden
  Vaseline verzuurt en tast dan rubber aan. Veel beter is siliconenspray op een doekje en daarmee alle rubbers voor en na de winter inwrijven. Dit voorkomt ook vastvriezen in de winter en verkleven in de zomer.
 • Luc Espeel

  2 maanden geleden
  Je kan ook een oude sok vullen met korrels voor een kattenbak,dichtknopen, leg die op de hoedenplank en je vochtprobleem is opgelost.
 • Patrick Coevoet

  2 maanden geleden
  Kleine vochtabsorbeerder in een hoekje in de kofferruimte. De mijne voor een habbekrats in de Aldi gekocht en steeds lekker geurtje! Auto is nog maar 2 jaar oud maar slaapt buiten en wekelijks een behoorlijke hoeveelheid vocht.
 • Johan Vanhove

  2 maanden geleden
  heb verleden jaar kattenbakvulling geprobeerd en met succes aan te raden als je wagen buiten staat
 • jan tobbak

  2 maanden geleden
  mijn chauffeur zorgt altijd dat mijn bentley 21 graden is
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.