Op welke zaken moet je letten als je een auto koopt?
Volledig scherm
PREMIUM
Op welke zaken moet je letten als je een auto koopt? © thinkstock

Auto kopen? Hou rekening met deze tien zaken

Een auto kopen is er de laatste jaren niet makkelijker op geworden. Een auto moet je kopen met je gezond verstand, maar het is toch vaak een kwestie van welk model we het leukst vinden. We worden in de showroom te snel overdonderd door alle blinkende bolides dat we vergeten dat er ook gebreken zijn aan elke auto. Wij zetten tien zaken op een rij waarop je moet letten als je een nieuwe auto koopt. 

  1. Voor elektri­sche wagens vind je meer info over de koetswerk­kleu­ren dan over de batterij”: wat is de bruto- en nettocapa­ci­teit en waarom is dat belangrijk?
    PREMIUM

    Voor elektri­sche wagens vind je meer info over de koetswerk­kleu­ren dan over de batterij”: wat is de bruto- en nettocapa­ci­teit en waarom is dat belangrijk?

    Wil je als klant goed geïnformeerd kiezen uit elektrische auto’s, dan weet je maar beter hoe groot de batterij écht is. Maar in de praktijk is die informatie niet altijd even makkelijk te vinden. “Niet alleen zijn er verschillende meetmethodes, zelfs de eenvoudigste data zijn niet altijd beschikbaar”, zegt onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn. Hij legt uit waar je op moet letten en waarom dat zo belangrijk is.