Mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn geeft advies over additieven die je in de brandstoftank van je wagen kan gieten om de motor beter te laten presteren. Doen deze producten wat ze beloven?
Volledig scherm
PREMIUM
Mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn geeft advies over additieven die je in de brandstoftank van je wagen kan gieten om de motor beter te laten presteren. Doen deze producten wat ze beloven? © Getty Images

Additieven in de tank van je dieselwagen om uitstoot en verbruik te verminderen: werkt dit écht?

Wil je een auto met meer vermogen, minder verbruik en een lagere uitstoot, dan kan je additieven toevoegen aan de brandstoftank. Althans, dat beloven de producenten toch. Maar kunnen die additieven ook het verschil maken nu dieselwagens massaal afgekeurd worden vanwege hun uitstoot? Wat zit er precies in en werken ze écht? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn legt uit.

  1. Duitse regering biedt weinig hoop op snel akkoord over verbod auto’s met verbrandingsmotor
    25

    Duitse regering biedt weinig hoop op snel akkoord over verbod auto’s met verbran­dings­mo­tor

    In enkele interviews drukt de Duitse minister van Transport Volker Wissing donderdag de hoop de kop in om snel een akkoord te vinden over het verbod op auto’s met verbrandingsmotor in Europa. “Het verbieden van technologie heeft ons land nog nooit vooruitgeholpen”, zegt hij in de krant ‘Augsburger Allgemeine’. Het aanhoudende Duitse verzet tegen het Europese akkoord om de verkoop van wagens met een verbrandingsmotor vanaf 2035 te verbieden, beroert ook de gemoederen op de Europese top.