Transporteconoom Eddy Van de Voorde (rechts)
Volledig scherm
PREMIUM
Transporteconoom Eddy Van de Voorde (rechts) © Getty Images / Tine Schoemaker

2 dagen per week samenrijden kan je 1.235 euro per jaar voordeel opleveren: “Mensen denken vaak ten onrechte dat carpoolen erg ingewikkeld is”

Zo’n één op de vijf Belgen carpoolt in meerdere of mindere mate. Er zijn dan ook veel voordelen aan verbonden, niet het minst voor je portefeuille. Maar wat houdt die andere vier tegen, in deze tijden van torenhoge brandstofprijzen? Wij vroegen het aan Nick Arys van het Departement Mobiliteit & Openbare Werken en transporteconoom Eddy Van de Voorde, emeritus aan de UAntwerpen. “Een wagen staat in ons land 95 procent van de tijd aan de kant.”

  1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
    Spaargids.be

    "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

    Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.