1 op de 4 ongevallen met een motorhome gebeurt in de zomermaanden juli en augustus.
Volledig scherm
PREMIUM
1 op de 4 ongevallen met een motorhome gebeurt in de zomermaanden juli en augustus. © Getty Images

“1 op de 4 ongevallen gebeurt in juli en augustus”: zo vertrek je veilig met je motorhome op vakantie

Op vakantie gaan met een motorhome is steeds populairder bij de Belgen. De verkoop ervan is in tien jaar verdubbeld. Spijtig genoeg zorgt dat ook voor meer ongevallen, vooral in de maanden juli en augustus. Verkeerscentrum VIAS geeft daarom tips om een zorgeloze vakantie te beleven met je motorhome: “Vergrendel alles binnenin. Een vallend voorwerp kan de bestuurder uit zijn concentratie halen.”

 1. Tank jij soms tot na de klik? Onze expert vertelt waarom je dat beter niet doet

  Tank jij soms tot na de klik? Onze expert vertelt waarom je dat beter niet doet

  We komen allemaal wel eens in de verleiding om nog even iets meer brandstof in de tank te gooien. Voor een mooi rond bedrag, omdat benzine of diesel die dag net iets goedkoper is of omdat we dan net iets verder kunnen rijden. Maar is het een goed idee om je tank tot het randje te vullen? Kan het bijvoorbeeld je auto beschadigen? Onze mobiliteitsspecialist Brecht Vanhaelewyn geeft advies: “Je riskeert er kosten door.”
 2. Van verzekeringen, overnachtingsplaatsen tot het legen van je toilet: onze reisexpert vertelt wat je moet weten voor je met de camper op reis vertrekt
  PREMIUM

  Van verzekerin­gen, overnach­tings­plaat­sen tot het legen van je toilet: onze reisexpert vertelt wat je moet weten voor je met de camper op reis vertrekt

  Heb jij ook je zinnen gezet op een camperreis? Je bent niet alleen. Tijdens de paasvakantie stegen de Belgische boekingen op het platform Goboony met 272% ten opzichte van 2019. Ongeveer een derde van de reizigers (31%) was nog nooit met een camper op reis geweest. En het ziet ernaar uit dat dezelfde trend zich deze zomer zal voortzetten. Maar wat moet je als beginner weten voor je vertrekt? Met de adviezen van onze reisexpert Johan Lambrechts loopt alles van een leien dakje.