Vanaf juli worden nieuw aangekochte hybridewagens fiscaal een stuk minder voordelig.
Volledig scherm
Vanaf juli worden nieuw aangekochte hybridewagens fiscaal een stuk minder voordelig. © Getty Images / Photo News

1 op de 3 nieuwe auto’s in ons land is hybride of elektrisch: “En dat aandeel zal snel stijgen, want fiscale regels verstrengen vanaf 1 juli”

Meer dan één nieuwe auto op drie in ons land is nu geëlektrificeerd. Dat was de hoofdboodschap waar de koepelfederatie van auto-invoerders Febiac bij aanvang van het nieuwe jaar mee uitpakte. Maar de fiscale regels verstrengen vanaf 1 juli. Daardoor wordt nu een rush op plug-ins verwacht, zegt onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn.

  1. GETEST. Is de Auto van het Jaar echt je geld waard? Onze autokenner testte het uit: “Een uitstekende wegligging, maar dat interieur...”
    PREMIUM

    GETEST. Is de Auto van het Jaar echt je geld waard? Onze autokenner testte het uit: “Een uitsteken­de wegligging, maar dat interieur...”

    Op het Autosalon van Brussel werd gisteren de Jeep Avenger tot Auto van het Jaar verkozen. De elektrische wagen haalde het voor andere topmerken zoals Volkswagen en Nissan. Ook onze autokenner Joost Bolle is aangenaam verrast. Al is er één ding waar zijn haren rechtop van gaan staan: “Foei, Jeep. Op dit deel zou je eigenlijk geen kosten mogen besparen.”