De teaser van de Mercedes-Benz EQXX laat nog weinig van de uiteindelijke auto zien.
Volledig scherm
De teaser van de Mercedes-Benz EQXX laat nog weinig van de uiteindelijke auto zien. © Daimler

1.200 kilometer zonder opladen? Mercedes ziet het gebeuren

Een elektrische auto die veel meer dan duizend kilometer kan rijden zónder te stoppen om te laden. Volgens autofabrikant Mercedes-Benz wordt dat al in de nabije toekomst werkelijkheid. Het merk werkt zelfs aan een auto die van Peking naar Shanghai kan rijden op een volle acculading. Dat is een afstand van ruim 1.200 kilometer.

29 reacties

 • Willy Van de Camp

  9 maanden geleden
  Laat ze eerst maar zorgen dat een EV voor iedereen betaalbaar is, met de huidige prijzen zal het alleen weer voor de rijken zijn!! Men kan nu wel een ZOE van Renault kopen voor 23000€ maar je zit dan wel schouder tegen schouder en achteraan met de knién in de nek! Ik denk niet dat velen dit gaan willen!
 • Jeroen Deschrijver

  1 jaar geleden
  Met een aanhangwagen, geladen met een generator op ... diesel. Wanneer zien we de eerste?
 • Wim Offermans

  1 jaar geleden
  Ik geef toe, mijn T4 (TDI) rijdt 1150 km met 85 liter mazout (satansap 666) ik heb bewust geen kinderen en die stoten dus niks uit, die kunnen zelf geen kinderen krijgen in al dan niet grote getalen. Mag ik nu aub er nog 20 jaar mee doorrijden (dan zit mijn tijd er hier vermoedelijk op)
 • Roger De Volder

  1 jaar geleden
  Een efficiënte EV met een goede laadcurve, lees snel laden tot 80% doet nu ongeveer 10 uur over 1000km volgend jaar gaat dat richting 9 uur, dan zijn ze al gelijk aan een verbrandingsmotor. Ik wacht nog een jaartje of 2 en stap dan met 1 van de 2 wagens over naar full EV.
 • rik lameyze

  1 jaar geleden
  Een altera rijdt 1500km op een lading. Weegt 1000km. Geeft een lucht weerstand van 0,16. Dat is de helft van de meest rond rijdende voertuigen. Wachten is dus niet nodig.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.