Zeventien Amerikaanse staten dagen het federale milieuagentschap EPA (Environmental Protection Agency) voor de rechter. Dat doen ze nadat het EPA begin april besliste om beperkingen op uitstootnormen en regels over brandstofefficiëntie van voertuigen in de VS ongedaan te maken. Het beeld komt van een protestactie van fietsers in Berlijn tegen dieselwagens.
Volledig scherm
Zeventien Amerikaanse staten dagen het federale milieuagentschap EPA (Environmental Protection Agency) voor de rechter. Dat doen ze nadat het EPA begin april besliste om beperkingen op uitstootnormen en regels over brandstofefficiëntie van voertuigen in de VS ongedaan te maken. Het beeld komt van een protestactie van fietsers in Berlijn tegen dieselwagens. © Getty Images

Zeventien Amerikaanse staten dagen federaal milieuagentschap voor de rechter wegens versoepelde uitstootnormen

Zeventien Amerikaanse staten dagen het federale milieuagentschap EPA (Environmental Protection Agency) voor de rechter. Dat doen ze nadat het EPA begin april besliste om beperkingen op uitstootnormen en regels over brandstofefficiëntie van voertuigen in de VS ongedaan te maken.

4 reacties

 • Jozef Vermeir

  3 jaar geleden
  Dat ze is stoppen over diesel te melken en hun big blocks uit het verkeer halen !
 • ERIK M. VAN MALDEREN

  3 jaar geleden
  Gaat de USA het slechter doen dan China? Economische vooruitgang gaat gepaard met milieuvriendelijke en menswaardige investeringen, ook al zijn die duurder.
 • Jack Vanderveen

  3 jaar geleden
  Procederen is reeds decennia een tijd en geld verslindende bezigheid van vooral lynxe groeperingen. Ga niet procederen maar ga van dat geld initiatieven ontwikkelen die er werkelijk aan het item toe bijdragen.
 • Geert Landsman

  3 jaar geleden
  Diesel doet 2x zo veel met 1 liter brandstof, de uitstoot is amper 40% en met een roetfilter (zoals bij nieuwe wagens) is er quasi geen uitstoot. 4L per 100 is heel normaal voor en grote auto....benzine doet 10L of meer....wie belazerd nu wie? Uitstoot moet eens gemeten worden per liter dat die nodig hebben....dan komt de waarheid wel boven. Benzine auto's verbruiken makkelijk 3x meer!
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"