Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © REUTERS

WWF wijst op link tussen coronavirus en vernietiging van de natuur

De huidige coronacrisis is een gevolg van de grote menselijke impact op de natuur. Dat staat vandaag in een rapport van natuurbehoudsorganisatie WWF. Het rapport geeft ook aan dat we de gezondheid van de mens beter kunnen vrijwaren door de biodiversiteit beter te beschermen. "Toekomstige uitbraken gaan meer voorkomen als we de biodiversiteit niet beschermen", klinkt het.

17 reacties

 • Judith Wouters

  1 jaar geleden
  Dieren zijn er om dat ecosysteem in stand te houden, om de mens gezond te houden, anders bestonden ze niet, de natuur is altijd op consequentie en zuinigheid gericht. Vroeger was dat systeem niet 'beschadigd' en bestond er ook pandemie. Men laat mensen toch geloven wat men wil en nooit in hun voordeel. Angst is het beste middel.
 • ric tamenaars

  1 jaar geleden
  Beste Vladimir. Hoe minder biodiversiteit hoe minder lekkernijen op je bord! Of dacht je dat alles uit de winkel in een fabriekje wordt gemaakt?
 • Peter Janssens

  1 jaar geleden
  Natuur is balans. De balans is zwaar verstoord door het te grote aantal mensen. De natuur zal de balans terug herstellen. Dat kan alleen door terug te vechten. In feite zijn wij als mensheid het virus en is corona de imuunreactie van de aarde. Vergeleken met de leeftijd van de aarde zijn wij ook maar een driedagengriepje, en we zullen snel verdwenen zijn. Corona is niet de laatste en zeker niet de dodelijkste die er aan zit te komen.
 • Joske Zeeuw

  1 jaar geleden
  Voor het grootste deel is dit artikel gezever. Virussen zullen blijven ontstaan en muteren. Bacteriën ook. Bepaalde soorten zullen meer impact ondervinden dan andere, muizen of olifanten of mensen. Zo werkt dat nu eenmaal.
 • Vladimir De Leeuw

  1 jaar geleden
  We hadden het kunnen denken, 't is weeral door de klimaatverandering. Zet die ploat af, mannen. We kunnen eigenlijk de redenering omkeren, als die vleermuizen niet hadden bestaan, dan was er nu geen corona-crisis. Dus, minder biodiversiteit maakt onze wereld veiliger.
 1. Twee weken zonder files en bijna geen vliegtuigen: hoe groot is nu juist de impact op onze luchtkwaliteit?
  PREMIUM

  Twee weken zonder files en bijna geen vliegtui­gen: hoe groot is nu juist de impact op onze luchtkwali­teit?

  Sinds in China en Italië een lockdown geldt, is de hemel boven beide landen opgeklaard. Letterlijk. Door de verlamming van de Chinese bedrijven werd daar de voorbije weken 25% minder CO2 uitgestoten, terwijl het industriële Noord-Italië op satellietbeelden eindelijk eens niet roodvervuilend kleurt. Maar hoe zit dat nu eigenlijk bij ons, nu we sinds 18 maart met zijn allen (zoveel mogelijk) in ons kot blijven? “Voor onze luchtkwaliteit zijn sommige dagen tegenwoordig als een autoloze zondag.”
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar

Wetenschap & Planeet