Ravage na de overstromingen in Pepinster afgelopen zomer.
Volledig scherm
Ravage na de overstromingen in Pepinster afgelopen zomer. © BELGA

WWF: “Overstromingen van juli verergerd door intensieve fijnsparplantages in Wallonië”

De aanwezigheid van fijnsparplantages in de Hoge Venen heeft ervoor gezorgd dat de overstromingen die gebeurden midden juli, verergerd zijn. Dat zegt het WWF. De milieuorganisatie vindt dat België dringend moet veranderen van bosbeheer en moet investeren in op de natuur gebaseerde oplossingen, om het land te beschermen tegen de effecten van klimaatverandering.

 1. Weerman Dehenauw over noodweer juli: “Twee dagen voordien al duidelijk dat er enorm veel regen zou vallen. Ik was ervan overtuigd dat er iets ergs zou gebeuren”

  Weerman Dehenauw over noodweer juli: “Twee dagen voordien al duidelijk dat er enorm veel regen zou vallen. Ik was ervan overtuigd dat er iets ergs zou gebeuren”

  Op maandag 12 juli “voorspelden verschillende modellen enorme hoeveelheden regen voor woensdag 14 juli, met tussen 100 en 150 mm lokaal ten zuiden van Samber en Maas”. Dat verklaarde David Dehenauw, het hoofd van het departement Voorspellingen van het KMI, vandaag in de Waalse onderzoekscommissie naar de overstromingen. Hij pleitte voor een “centrum voor natuurrampen”. “Wat normaal in twee maanden valt, zou in twee dagen vallen. Dat waren zeer duidelijke gegevens voor de specialisten. Ik was ervan overtuigd dat er iets ergs zou gebeuren”, aldus Dehenauw.
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 3. Meer dan 200 klimaatactivisten gearresteerd op Schiphol, politie sleurt demonstranten van hun fiets
  Play
  71

  Meer dan 200 klimaatac­ti­vis­ten gearres­teerd op Schiphol, politie sleurt demonstran­ten van hun fiets

  Op het vliegveld voor privéjets van de luchthaven van Schiphol zijn zowat 500 klimaatactivisten van Extinction Rebellion en Greenpeace zaterdag onder vliegtuigen gaan zitten zodat die niet zouden kunnen opstijgen. De politie pakte meer dan 200 activisten op. Er waren ook demonstranten met de fiets. Hun arrestatie gebeurde met de harde hand: ze werden van hun fiets getrokken en meegesleept tot in bussen van de luchthaven.
 1. ONZE OPINIE. Als er één moment is om onze solidariteit met Wallonië te tonen, dan is het wel nu
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Als er één moment is om onze solidari­teit met Wallonië te tonen, dan is het wel nu

  Dat Wallonië er net zoals Griekenland ooit erg aan toe is. Herinner u: het Zuid-Europese land balanceerde op de rand van het faillissement. Het zijn niet onze woorden maar die van de Franstalige econoom Etienne De Callataÿ in het politieke programma 'C'est pas tous les jours dimanche' op RTL. Ja, Wallonië (en Brussel) hadden hun budget niet op orde. En dan sloegen de pandemie en de watersnood nog in alle hevigheid toe. De Griekse vlag duikt niet zomaar op in de televisiestudio's als absolute doemscenario.