Plasticafval in de Middellandse Zee.
Volledig scherm
Plasticafval in de Middellandse Zee. © EPA

WWF: “Middellandse Zee verstikt in plastic afval”, toerisme grootste oorzaak

De landen rond de Middellandse Zee beheren hun plastic afval slecht, waardoor ze de zee steeds meer vervuilen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van WWF. "De Middellandse zee is aan het verstikken in plastic afval", zegt de organisatie, die Belgische vakantiegangers oproept om deze zomer hun goede gewoontes mee te nemen op vakantie. Het plastic dat de Middellandse Zee vervuilt is namelijk voor een groot deel afkomstig van populaire vakantiebestemmingen als Barcelona, Venetië, en Tel Aviv. 

27 reacties

 • ro butzen

  2 jaar geleden
  Niet moeilijk als je ziet hoe er in grote delen van Zuid Europa met afval wordt omgesprongen. Of hebben jullie het filmpje van afgelopen week "gemist"
 • Moehmena Rahous

  2 jaar geleden
  Wie zonder zonde is werpe de 1ste steen: wie koopt water in glazen inleverbare flessen ? Zonder mentaliteitsomslag blijven we gemakkelijke goedkope plastiek wegwerpprodukten verbruiken. De akties ivm 'klmaatverwarming' waren een miskleum die de aandacht (en geld) afleiden van de vervuilingsproblemen van onze leefwereld. Zonder anti-plastiek akties verwordt de middellandse zee tot de EU Plast Sea. 't zal rap gedaan zijn met het toerisme dan.
 • Margaretha Mestdagh

  2 jaar geleden
  Inderdaad... als ik ga snorkelen in de Middellandse Zee zie Ik pampers, maandverbanden en tampons ronddobberen. Foei dames !!!
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  Kijk eens goed rond in warenhuizen naar al de plastiek verpakkingen waarvoor beslist een alternatief bestaat. Wij hadden dat rotzooi vroeger toch ook niet ?
 • Michel Jacobs

  2 jaar geleden
  Dat is bijzonder bizar. Ik dacht dat het plastic dat niet gerecycleerd word ,gewoon verbrand word in België?

Wetenschap & Planeet