Een wilde oerangoetang geeft haar baby de borst in een tropisch regenwoud in Sumatra, Indonesië. Druk van de mens op de natuur heeft sinds 1970 geleid tot een wereldwijde daling van populaties wilde dieren met gemiddeld 60 procent.
Volledig scherm
Een wilde oerangoetang geeft haar baby de borst in een tropisch regenwoud in Sumatra, Indonesië. Druk van de mens op de natuur heeft sinds 1970 geleid tot een wereldwijde daling van populaties wilde dieren met gemiddeld 60 procent. © BELGAIMAGE

WWF: “Het is 1 voor 12 om de planeet te redden”

Druk van de mens op de natuur heeft sinds 1970 geleid tot een wereldwijde daling van populaties wilde dieren met gemiddeld 60 procent. Dat meldt het Wereld Natuur Fonds in zijn Living Planet Report, een tweejaarlijkse graadmeter van de biodiversiteit.

 1. Tijgerpopulatie bijna verdubbeld in Nepal: eindelijk terug hoop voor wereldwijd herstel van bedreigde soort

  Tijgerpopu­la­tie bijna verdubbeld in Nepal: eindelijk terug hoop voor wereldwijd herstel van bedreigde soort

  Nepal heeft de voorbije jaren veel moeite gedaan om de met uitsterven bedreigde tijgers te redden. En die moeite loont, want op negen jaar tijd is de tijgerpopulatie in het Aziatische land bijna verdubbeld. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt. De toename is niet alleen goed nieuws voor Nepal, maar geeft meteen ook hoop dat de wereldwijde populatie van de grote katten de goede kant opgaat.
 1. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?

 2. André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team
  Play

  André Hazes Junior wil deze Hedwig wel heel graag in zijn 'The Voice Senior'-team

Wetenschap & Planeet