Beeld ter illustratie, waterkrachtcentrale.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, waterkrachtcentrale. © Photo News

WWF: "Bijna 9.000 nieuwe waterkrachtcentrales bedreigen Europese biodiversiteit"

Natuurbeschermingsorganisatie WWF waarschuwt voor de bedreiging die nieuw geplande waterkrachtcentrales vormen voor de biodiversiteit in Europa. Er bestaan er al ruim 21.000 en er staan nog bijna 9.000 extra gepland, waarvan een kwart in natuurgebied. Negen op de tien centrales uit de studie zijn bovendien klein en leveren volgens WWF een verwaarloosbare hoeveelheid energie.

4 reacties

 • johan debue

  3 jaar geleden
  Laat dan kernenergie toe de beste oplossing voor iedereen maar organisaties zijn zo goed in bangmakerij dat ze mee helpen de wereld om zeep te helpen.
 • Sabine verdonck

  3 jaar geleden
  Zou WWF eens durven zeggen dat we met teveel volk op de aardbol zijn inplaats van alles af te kraken, dat ze met een voorstel afkomen hoe het wel moet (de welweters, zolang ze vet betaald zijn). Daar is China de enige die er wat aan doet.
 • Jos Dupont

  3 jaar geleden
  Voor België zal dat wel geen probleem zijn langs de vaart Leuven Mechelen staan er ook een paar maar ik heb een heel sterk vermoeden dat die geplaatst zijn om alleen ons geld uit te geven en niet om stroom op te wekken .
 • Erwin Lauwens

  3 jaar geleden
  Wat een janboel al die groene verenigingen: weten ze nu wat ze echt willen? Hernieuwbare energie, groene energie, ... OK, MAAR!!! Windturbines doden de vleermuizen en vogels, waterkrachtcentrales verkleinen de populaties van de zoetwatervissen op het land (letterlijk in de tekst), bomen aanplanten is verstoring van de natuur, katten laten loslopen is onwettelijk, ....