Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Windplan moet zorgen voor 2.500 megawatt vermogen tegen 2030 in Vlaanderen

De Vlaamse regering heeft vrijdag het Windplan van minister van Energie Zuhal Demir goedgekeurd. Dat moet ervoor zorgen dat we in 2030, vijf jaar na de geplande sluiting van de kerncentrales, aan een geïnstalleerd vermogen van 2.500 megawatt (MW) zitten.

12 reacties

 • Luigi Driussi

  1 maand geleden
  Als je weet dat de windmolens 2500mw kunnen produceren op een optimale dag, en wetende dat minstens 1/3 stil ligt voor onderhoud of defect, is dit nog steeds minder als 1/3 van de constante productie die we momenteel hebben. Gezien het feit we nu al te weinig stroom produceren en verplicht zijn deze duurder aan te kopen in het buitenland,kan er er zo van uitgaan onze stroom enkel minder groen en veel duurder zal worden in de toekomst. Maar dat is het olan natuurlijk.
 • Eddy Vermeulen

  1 maand geleden
  In de winter is dat 0 megawatt want dan waait het niet.
 • Rudi De Roover

  1 maand geleden
  Hoekan en gaat men dat blijven betalen
 • Emi Hergersberg

  1 maand geleden
  met al die electrische auto's in 't vooruitzicht zal er een tandje moeten bijgestoken worden. Maar er is een eenvoudigere oplossing tegen 2030 : minder kinderen.kopen. Zinvol werk is er toch  niet meer voor iedereen..;
 • constan vriel

  1 maand geleden
  ik zou zeggen VEEL succes, als ze ergens een molen willen inplanten komen de protesten met hopen af, en die  durven dan nog beweren dat ze niet tegen windenergie zijn maar ze willen wel geen molens.
 1. Woelende baby gaat als losgeslagen tol tekeer op slapende mama
  Play

  Woelende baby gaat als losgesla­gen tol tekeer op slapende mama

 2. Bidens hond Major krijgt eigen 'indoguration'
  Play

  Bidens hond Major krijgt eigen 'indogurati­on'

Wetenschap & Planeet