Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

Wetterse ggo-aardappelen voor tweede jaar op rij bestand tegen aardappelziekte

De veldproef met ggo-aardappelen in Wetteren levert voor het tweede jaar op rij positieve tussentijdse resultaten op. De via genetische modificatie resistent gemaakte aardappellijnen blijven in open veld bestand tegen de aardappelziekte, meldt het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO).

 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Sporen van radioactief afval aangetroffen aan wandelpad langs omheinde stortplaats van Umicore in Olen
  PREMIUM
  Olen

  Sporen van radioac­tief afval aangetrof­fen aan wandelpad langs omheinde stort­plaats van Umicore in Olen

  Langs een wandelpad nabij de Umicore-site in het Kempense Olen zijn sporen van radioactief afval gevonden. Dat blijkt uit een reportage van de Franstalige openbare zender RTBF van woensdagavond. Op een omheinde site aan het kanaal Bocholt-Herentals ligt een stortplaats voor historisch radioactief afval en net buiten de omheining stelden de reportagemakers en Greenpeace radioactieve sporen vast. “Onze metingen lagen een pak lager. Daarmee willen we niet beweren dat de metingen van Greenpeace niet kloppen, maar we willen toch geruststellen dat het zeer lokaal is”, zegt FANC-woordvoerder Ines Venneman.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis

Wetenschap & Planeet