Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Wetenschappers waarschuwen EU voor "desastreus" plan om bomen te laten verbranden

Honderden wetenschappers en milieuorganisaties vragen de Europese Unie in een open brief om af te stappen van het "desastreuze" voornemen om toe te staan dat volledige bomen en voedingsgewassen verbrand worden om de doelstellingen inzake hernieuwbare energie te halen. Het Europees Parlement stemt volgende week over de zaak.

33 reacties

 • rik pieters

  4 jaar geleden
  global warming is geen probleem, mensen wel
 • alyssa clement

  4 jaar geleden
  Inderdaad patrick . En al die egoisten trekken het hun niet aan ... zo lang het geld en de luxe blijft rollen .. en onze prachtige wereld met fauna en flaura verdwijnen
 • patrick herman

  5 jaar geleden
  Ik denk dat de mensen van boven de 50 jaar de laatste generatie zijn die nog een beetje hebben en zullen kunnen genieten van de natuur..
 • Jan De Cock

  5 jaar geleden
  Weg met EU !
 • Jean-Pierre Lummen

  5 jaar geleden
  God vergeef het hun, want ze weten niet meer wat ze doen.
 1. Neen, dit is geen stort: meer dan 10.000 m³ (!) afval komt op enkele dagen tijd terecht in Bosnische rivier
  Play

  Neen, dit is geen stort: meer dan 10.000 m³ (!) afval komt op enkele dagen tijd terecht in Bosnische rivier

  In verschillende Balkanlanden heeft hevige regenval de voorbije dagen voor overstromingen gezorgd. Daardoor is meer dan 10.000 m³ afval in de Bosnische Drina terechtgekomen. Op bovenstaande beelden is te zien hoe er op sommige plekken zo veel rotzooi ligt dat het water amper zichtbaar is. Het verwerken van de afvalhoop zou meer dan zes maanden in beslag nemen. De lokale Bosniërs slaken een noodkreet: “Dit is een enorm probleem.”