Verbleekt koraal in het Great Barrier Reef.
Volledig scherm
Verbleekt koraal in het Great Barrier Reef. © AFP

Wetenschappers vinden manier om koraal meer resistent te maken tegen hitte

In Australië hebben wetenschappers een manier gevonden om koraalriffen beter te beschermen tegen de verwoestende effecten van verbleking door hen meer resistent te maken tegen warmere temperaturen. De onderzoekers geloven dat hun bevindingen kunnen helpen om koraalriffen, die momenteel “massaal sterven door mariene hittegolven”,  te herstellen.

3 reacties

 • Louise Van Eenaeme

  11 maanden geleden
  Het koraal sterft niet van de warmte?? Dit is valse informatie. Koraalriffen sterven doordat het water verzuurt omdat water 20% CO2 uit de lucht opneemt. Koraal kan niet tegen dit zuur en sterft hierdoor.
 • louis van hoeylandt

  11 maanden geleden
  ze laten het koraal zachtjes gewoon worden aan warmer water ..;;is de oceaan dan plots van de 1 op de ander dag 50 graden warmer geworden ...soms zijn die TOP of EXPERT nu dan wetenschappers toch raar met hun bevindingen en uitspraken ..of moeten ze iets schrijven of zeggen om hun riante loon te verantwoorden
 • Veronica Voorhelst

  11 maanden geleden
  Als dat op 4 jaar kan, kan dat ook op natuurlijke wijze, zonder menselijke bemoeienis.
 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten