© Bart Leye
Volledig scherm
PREMIUM
© © Bart Leye

“We zullen in Europa ook nieuwe kerncentrales moeten bouwen”

Na corona is het klimaat hét debat van deze tijd. Het wordt almaar urgenter en kent een paar belangrijke meningsverschillen. Ingenieur Jan Deschoolmeester (30) en filosoof Thomas Rotthier (33) pleiten voor ecomodernisme: “Meer wilde natuur, dat is het doel.”

97 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  12 uur geleden
  Ik hoop dat de Groen nooit een bouwvergunning krijgen voor een vervuilende gascentrale.
 • Vital Verstraten

  1 dag geleden
  En voor de mensen die het mag interesseren, er is genoeg informatie op TEDx talks. U informeren kost niets, en u kan mee praten en zal dus zien dat de ENIGE oplossing op dit moment de hernieuwbare energie is die steeds goedkoper wordt net zoals de opslag van energie. Op een bepaald moment zijn de alternatieven goedkoper van het stroomnet
 • Vital Verstraten

  1 dag geleden
  Trouwens beste mensen, wie wil dadelijk nog een aansluiting op het stroomnet. Voldoende PV en thuisbatterij en men komt al meer dan een half jaar zonder net uit. Nu nog een gasaansluiting met brandstofcel en we maken onze eigen stroom voor de elektrische auto, het huis en de warmte krijgt u er gratis bij. Dus waarom nog op het net?, want wie gaat de uitbreiding van dit net betalen voor elektrische auto's : niemand wegens onbetaalbaar. Dus decentrale productie is de toekomst voor de consument.
 • Vital Verstraten

  1 dag geleden
  Ze gaan zeker geen kerncentrales bouwen wegens niet rendabel. Met een kost van rond de 5 euro/watt, geeft dat op de levensduur en de financieringskosten rond de 12 cent/kwh, dus puur stroomprijs. Dan praten we nog niet over de opslag van het radioactief afval. Dus droom verder als jullie denken dat iemand dit gaat financieren. PV stroom is ronde de 1euro/Wp, en er zijn al projecten voor opslag via perslucht met warmte en koude recuperatie, dus schaalbaar! en dit wordt ieder jaar goedkoper!
 • andre callens

  2 dagen geleden
  Om de Sidmar staalfabriek in Zelzate te laten draaien op waterstof hebben we drie kerncentrales nodig om waterstof te maken . Waterstof verliest 70% energie tijdens zijn productie .
 1. Al miljoen bomen geplant in Vlaanderen sinds aantreden regering

  Al miljoen bomen geplant in Vlaanderen sinds aantreden regering

  Sinds vandaag telt de bosteller van Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir officieel 1 miljoen bomen. Dat betekent dat er deze legislatuur al 1 miljoen bomen bijgeplant werden in Vlaanderen. Dat meldt de minister. Het gaat volgens Demir om een belangrijke mijlpaal voor het realiseren van 4.000 hectare extra bos tegen eind 2024. Begin dit jaar bleek al dat het bebossingstempo in Vlaanderen amper 9 maanden na de lancering van het bosuitbreidingsplan vervijfvoudigd was.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

Wetenschap & Planeet