Droogte in Namibië.
Volledig scherm
Droogte in Namibië. © EPA

"Voedselcrisis door droogte in Namibië"

De bevolking van het Afrikaanse land Namibië lijdt onder de ernstigste droogte in het land sinds jaren. Dat heeft het Rode Kruis gezegd.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Europa krijgt waarschuwing over genetisch gewijzigde gewassen

  Europa krijgt waarschu­wing over genetisch gewijzigde gewassen

  In een nieuw onafhankelijk rapport van experten waarschuwt de EASAC (European Academies Science Advisory Council) voor de zware wetenschappelijke, economische en sociale gevolgen van het huidige EU-beleid inzake het gebruik van genetisch gewijzigde gewassen. De koepel van de wetenschappelijke academiën binnen de EU is van mening dat het beleid dient bijgesteld indien de Europese Unie haar landbouwsector competitief wil houden.

Wetenschap & Planeet