ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

VN waarschuwt voor start klimaattop: “Temperatuur op aarde stijgt met 2,7 graden”

MilieuDe inzet van landen voor de klimaattop in Glasgow is onvoldoende om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden. Daarvoor waarschuwt het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP) net voor de start van de top in het ‘Emissions Gap Report 2021’. “Met de huidige klimaatbeloften stijgt de temperatuur nog deze eeuw ten minste 2,7 graden.”

126 reacties

 • johan carton

  1 jaar geleden
  De opwarming van de aarde is recht evenredig met de bevolkingsexplosie en de natuur zal zichzelf herstellen. Sinds het ontstaan van de aarde hebben zich grote schommelingen in temperatuur voorgedaan. In West -Vlaanderen zou volgens archeologische vondsten de zee nog tot tegen Roeselare gekomen zijn. Wat was er toen de oorzaak van de opwarming? Dat we eerst zorgen voor het milieu met wat meer respect te hebben voor de natuur en wat minder nakomelingen maken.
 • Yolande MARIS

  1 jaar geleden
  En als de zon ontploft is er niets meer dus moeten we nu de bevolking volledig kaalplukken.Alles is veroorloofd om hun zakken te vullen.
 • Andre Wouters

  1 jaar geleden
  Het klimaat red zichzelf wel, al miljoenen jaren, men zou beter de mensheid redden, want die zijn met uitsterven bedreigd, denk daar maar eens over na.
 • Yves Steenssens

  1 jaar geleden
  @Joris " nagel op de kop" - in klimaat(opwarming) investeer (commercie) je niet maar draai je de oliekraan dicht die 10 x fossiel vermogen van ons kernpark bedragen van hun winstobjecten : Automomentkeuring (1948) ECO ,LEZ en Certificaten handel -Rijscholen(1968) - Lichten aan rijden (2011) etc. - om van "hun" Globalisatie en Luchtvaart (subsidies) te zwijgen - perfecte waanzin .....
 • Joris Janssens

  1 jaar geleden
  Als klimaat belangrijk moest zijn dan zou men er geen grof geld met mogen verdienen op de kap van de gewone mens