ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

VN waarschuwt voor start klimaattop: “Temperatuur op aarde stijgt met 2,7 graden”

MilieuDe inzet van landen voor de klimaattop in Glasgow is onvoldoende om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden. Daarvoor waarschuwt het Milieuprogramma van de Verenigde Naties (UNEP) net voor de start van de top in het ‘Emissions Gap Report 2021’. “Met de huidige klimaatbeloften stijgt de temperatuur nog deze eeuw ten minste 2,7 graden.”

126 reacties

 • johan carton

  1 maand geleden
  De opwarming van de aarde is recht evenredig met de bevolkingsexplosie en de natuur zal zichzelf herstellen. Sinds het ontstaan van de aarde hebben zich grote schommelingen in temperatuur voorgedaan. In West -Vlaanderen zou volgens archeologische vondsten de zee nog tot tegen Roeselare gekomen zijn. Wat was er toen de oorzaak van de opwarming? Dat we eerst zorgen voor het milieu met wat meer respect te hebben voor de natuur en wat minder nakomelingen maken.
 • Yolande MARIS

  1 maand geleden
  En als de zon ontploft is er niets meer dus moeten we nu de bevolking volledig kaalplukken.Alles is veroorloofd om hun zakken te vullen.
 • Andre Wouters

  1 maand geleden
  Het klimaat red zichzelf wel, al miljoenen jaren, men zou beter de mensheid redden, want die zijn met uitsterven bedreigd, denk daar maar eens over na.
 • Yves Steenssens

  1 maand geleden
  @Joris " nagel op de kop" - in klimaat(opwarming) investeer (commercie) je niet maar draai je de oliekraan dicht die 10 x fossiel vermogen van ons kernpark bedragen van hun winstobjecten : Automomentkeuring (1948) ECO ,LEZ en Certificaten handel -Rijscholen(1968) - Lichten aan rijden (2011) etc. - om van "hun" Globalisatie en Luchtvaart (subsidies) te zwijgen - perfecte waanzin .....
 • Joris Janssens

  1 maand geleden
  Als klimaat belangrijk moest zijn dan zou men er geen grof geld met mogen verdienen op de kap van de gewone mens
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Demir presenteert Blue Deal op klimaattop: “Een voorbeeld van hoe regio’s verschil kunnen maken”

  Demir presen­teert Blue Deal op klimaattop: “Een voorbeeld van hoe regio’s verschil kunnen maken”

  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft op de VN-klimaatconferentie COP26 de Vlaamse Blue Deal gepresenteerd als een voorbeeld van hoe regio’s klimaatbestendiger kunnen worden en zich kunnen aanpassen aan de klimaatverandering. Demir sprak er als ondervoorzitter van Regions4, een coalitie die 41 regionale regeringen uit 21 verschillende landen samenbrengt op het vlak van klimaatverandering, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling. Dat gebeurde digitaal wegens een coronabesmetting op haar kabinet.

Wetenschap & Planeet