Volledig scherm
© EPA

VN-studie schetst zwart beeld en dringt aan op “vrede met natuur”

Negen miljoen mensen sterven jaarlijks vroegtijdig door milieuvervuiling, een op de acht plant- en diersoorten dreigt uit te sterven en de opwarming van de planeet zal volgens de huidige trend maar liefst 3 graden bedragen aan het einde van de eeuw. Die sombere opsomming staat in een nieuw rapport van UNEP, het milieuprogramma van de VN. Oplossingen zijn volgens de onderzoekers alleen mogelijk door milieuvervuiling, klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit in samenhang met elkaar te bekijken.

5 reacties

 • Marco Maerten

  2 dagen geleden
  De termen bevolkingsgroei,beperking worden blijkbaar handig misbruikt omdat men dan een excuus kan gebruiken voor hun eigen spilzucht goed te praten.
 • Johan Apatride

  4 dagen geleden
  Dat ze eerst eens wat doen aan de wilde bevolkingsgroei, dat is de oorzaak van 90% van de milieuproblemen maar geen enkel politici durft dat aan te kaarten.
 • Bern Vermeulen

  5 dagen geleden
  Vervuiling tegengaan moet beginnen met de opvoeding van kinderen, niet als ze 16 jaar zijn en dan betogen om niet naar school te moeten, kijk aan iedere school, de kauwgom plakt er op de trottoirs, maar dat zien ze niet, donderdag betogen in Brussel wel, de echte milieu activisten ruimen op en zeggen niks maar doen oprecht veel.
 • Ludo Mens

  6 dagen geleden
  zolang als al die landen miljarden dollars in de ruimte blijven pompen voor niets in plaats in de wereld zal het nog duizend jaar duren
 • Tamzin Andersen

  6 dagen geleden
  Alle ellende voor mens, dier en de natuur wordt veroorzaakt door overbevolking. Zolang geboortebeperking niet verplicht, of dankzij premies zeer sterk aangeraden kan worden, blijft het in sneltempo berg af gaan met onze planeet.
 1. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie

 2. Piloot spot UFO, luchtvaartmaatschappij verwijst naar FBI
  Play

  Piloot spot UFO, luchtvaart­maat­schap­pij verwijst naar FBI