Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Tessa Kraan

VN-onderzoek: jongeren willen strengere klimaatmaatregelen

Jongeren onder de 18 zien klimaatverandering als een groter gevaar dan volwassenen dat doen en willen strengere maatregelen. Ze zijn daarbij aanmerkelijk positiever over maatregelen om klimaatverandering tegen te gaan, zegt het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) op basis van een groot onderzoek. 

 1. Belgische biodiversiteitscoalitie tevreden over COP15, maar maant aan tot actie
  3

  Belgische biodiversi­teits­co­a­li­tie tevreden over COP15, maar maant aan tot actie

  De Belgische biodiversiteitscoalitie, een partnerschap van WWF, BOS+, Greenpeace, Natagora, Natuurpunt, Canopea en Bond Beter Leefmilieu, reageert in een persbericht tevreden op het bereikte akkoord op de VN-biodiversiteitstop COP15 in het Canadese Montréal. Tezelfdertijd maant de coalitie ons land aan om onmiddellijk aan de slag te gaan met de omzetting in nationale plannen en beleidsmaatregelen.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.