De productie van rundvlees veroorzaakt 25 keer meer uitstoot dan die van granen.
Volledig scherm
De productie van rundvlees veroorzaakt 25 keer meer uitstoot dan die van granen. © PHOTO_NEWS

VN: "Minder vlees eten kan CO2-uitstoot met 25 tot 40 procent beperken"

Als alle Europeanen samen hun vlees- en zuivelconsumptie zouden halveren, zou de agrarische gasuitstoot afnemen met 25 tot 40 procent. Dat stelt de VN in een recent gepubliceerd rapport, dat voor het eerst cijfers plakt op de gevolgen van ons voedingspatroon op het klimaat.

  1. Weet wat je eet: met zalmkwekerij in Oostende worden problemen in Noorse ‘fishfarms’ ontweken
    PREMIUM

    Weet wat je eet: met zalmkweke­rij in Oostende worden problemen in Noorse ‘fishfarms’ ontweken

    Een Noors bedrijf heeft plannen om in Oostende een zalmkwekerij te bouwen. Niet toevallig is Noorwegen hét zalmland bij uitstek — ook uw wekelijkse moot komt haast gegarandeerd vandaar — en zou een Oostends bassin alvast een tweedaags transport overslaan. Daarnaast riskeert men niet langer besmettingen met de zeeluis of massale ontsnappingen, zoals dat vandaag nog altijd in Noorwegen het geval is. Onze journalist ging op onderzoek.

Wetenschap & Planeet