Photo News
Volledig scherm
© Photo News

VN: “Methaanuitstoot simpel en goedkoop terug te dringen”

De uitstoot van methaan, een krachtig broeikasgas, kan met eenvoudige en goedkope maatregelen de komende tien jaar met 30 procent worden teruggedrongen. De verwachte opwarming van de aarde kan daarmee tegen 2045 met 0,3 graden worden verminderd.

13 reacties

 • Geert Tamsyn

  1 maand geleden
  Yves, LPG stoot 30% meer methaan uit, methaan is 28 keer schadelijker dan CO2, LPG geeft dus 9 keer meer CO2-equivalent. LPG komt voor 40% uit raffinage, 60% is afkomstig van gasvelden, die ook nog eens grote methaanlekken vertonen, ook nog nadat ze niet meer gebruikt worden. LPG is dus allesbehalve ecologisch.
 • Alexa Grieken

  1 maand geleden
  Men kan ook minder vlees eten en een geboortebeperking invoeren.
 • Els Martin

  1 maand geleden
  Het enige antwoord dat ergens op slaat Benny van Leuven. De rest volgt dan vanzelf. Kweken als konijnen slaat eerder op mensen
 • Benny Van Leuven

  1 maand geleden
  De enige echte oplossing is geboortebeperking = minder mensen = minder uitstoot van álles,al de andere maatregelen zijn lapmiddelen zolang de wereldbevolking blijft groeien.Hebben die UNEP wetenschappers al eens berekend hoeveel ton koolstofdioxide en mest 8 miljard mensen produceren tijdens de gemiddelde menselijke levensduur ?
 • Yves Steenssens

  1 maand geleden
  @ Geert CNG was het zoveelste debacle in rij , terwijl LPG massaal afgefakkeld wordt in de raffinaderijen: en ecologisch toch beste fossiele brandstof ?

Wetenschap & Planeet