De secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres bij de start van de top over biodiversiteit.
Volledig scherm
De secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres bij de start van de top over biodiversiteit. © AFP

VN-baas Guterres: “De mensheid is een massavernietigingswapen geworden”

De mensheid is "een massavernietigingswapen" geworden en het is tijd dat we de "oorlog tegen de natuur" staken. Dat heeft de secretaris-generaal van de VN, Antonio Guterres dinsdag lokale tijd gezegd bij de start van een top over biodiversiteit.

 1. Uitblijven stikstofakkoord heeft ook grote gevolgen voor luchthaven: “Nood aan stopzetting van politieke spelletjes, welvaart staat op het spel”

  Uitblijven stikstofak­koord heeft ook grote gevolgen voor luchthaven: “Nood aan stopzet­ting van politieke spelletjes, welvaart staat op het spel”

  Tegen de zomer moet Brussels Airport een nieuwe omgevingsvergunning aanvragen. Zonder is vliegverkeer onmogelijk. Maar de vergunning staat op de helling omdat de Vlaamse regering nog steeds geen bindend stikstofakkoord heeft. Zowel Zuhal Demir als de luchthaven zelf trekken aan de alarmbel, maar Open Vld en CD&V zien er een politieke strategie in, schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. WWF: Populaties wilde dieren in halve eeuw tijd zowat 70 procent geslonken

  WWF: Populaties wilde dieren in halve eeuw tijd zowat 70 procent geslonken

  Populatiegroottes van wilde dieren zijn wederom gedaald, signaleert het Wereld Natuur Fonds (WWF) in de nieuwste editie van het Living Planet Report van vandaag. Tussen 1970 en 2018 namen populaties van zoogdieren, vogels, amfibieën, reptielen en vissen gemiddeld met 69 procent af. De natuurorganisatie stelt dat de dieren te maken hebben met een “dubbele noodsituatie”: klimaatverandering en biodiversiteitsverlies.
 3. Expert Valerie Trouet gaat Belgisch Klimaatcentrum leiden: “In transport kan er nog veel veranderen: meer laadpalen, beter openbaar vervoer en minder salariswagens”
  PREMIUM
  60

  Expert Valerie Trouet gaat Belgisch Klimaatcen­trum leiden: “In transport kan er nog veel veranderen: meer laadpalen, beter openbaar vervoer en minder salariswa­gens”

  Klimaatexpert Valerie Trouet (48) wordt de nieuwe wetenschappelijk directeur van het zopas opgerichte Belgisch Klimaatcentrum in Ukkel. Ze komt volgende week terug uit Arizona, waar ze als professor de klimaatverandering onderzoekt. “Ik ben wetenschapper, geen activist. En ik zou mezelf eerder aan een Shell-boordplatform vastkleven dan aan een kunstwerk.”