De duinen in De Panne
Volledig scherm
De duinen in De Panne © KOS

Vlaanderen en Noord-Frankrijk willen duinen in grensgebied samen beschermen

Agentschap voor Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid, de Franse staat, de Conservatoire du Littoral en het Franse Département du Nord hebben een memorandum ondertekend om de duinen van de Vlaamse Westkust samen te beschermen. Dat gebeurde symbolisch op de Frans-Belgische grens nabij Adinkerke. De partners willen samenwerken voor het behoud en herstel van de landschappelijke en biologisch waardevolle kustduinen tussen Duinkerke en Westende.

7 reacties

 • tony decabooter

  12 maanden geleden
  Als alles volgebouwd is zullen ze de duinen beschermen ,man man man !
 • Marco Maerten

  1 jaar geleden
  @ Jens: 'vlaanderen,1 land? Wel beste,dat wordt dan een corpocratie waarin het gewone volk zal betalen en hard moeten werken voor het grootkapitaal te dienen. Kortom: VS-toestanden met een gigantische kloof tussen midden/onderklasse en superrijken.Maar dat vertellen NVA politici er niet bij (verborgen agenda).
 • Kurt Winkelmans

  1 jaar geleden
  Beschermen die natuur!!!
 • Theo Striem

  1 jaar geleden
  Bescherm de laatste duinen maar voor ze vol gebouwd worden of vol caravans staan
 • Kristine Delacourt

  1 jaar geleden
  Mooi initiatief!
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. EU en VN verwelkomen terugkeer VS in klimaatverdrag Parijs: “Klimaatcrisis is de grootste uitdaging van ons tijdperk”

  EU en VN verwelko­men terugkeer VS in klimaatver­drag Parijs: “Klimaat­cri­sis is de grootste uitdaging van ons tijdperk”

  Vanuit de Europese Unie en de Verenigde Naties is opgetogen gereageerd op het besluit van de Amerikaanse president Joe Biden om de VS weer deel te laten uitmaken van het klimaatverdrag van Parijs. Biden ondertekende na zijn inauguratie een decreet waarmee de VS zich weer conformeren aan de doelen van het klimaatakkoord om de opwarming van de aarde te beperken.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven