De Vlaamse Kris Debref (hier op een foto in Oeganda) is aangesteld tot beheerder van twee wildparken in Zuid-Soedan. “Ik hou wel van een stevige uitdaging.”
Volledig scherm
PREMIUM
De Vlaamse Kris Debref (hier op een foto in Oeganda) is aangesteld tot beheerder van twee wildparken in Zuid-Soedan. “Ik hou wel van een stevige uitdaging.” © RV

Vlaamse Kris Debref (55) gaat wildparken beheren in Zuid-Soedan: “Wie dieren wil beschermen, moet eerst de lokale bevolking helpen”

Een Vlaamse vrouw is aangesteld tot co-beheerder van twee wildparken in Zuid-Soedan. Kris Debref uit Heers treedt daarmee in de voetsporen van prins Emmanuel de Merode, de Belgische directeur van het Virungapark in Congo. Beiden doen aan natuurbehoud in uiterst moeilijke omstandigheden. “Toen ik de eerste keer in Afrika kwam, zag ik strooien hutjes en Toearegs op kamelen. Ik schrok, maar op de terugweg naar België kreeg ik al heimwee.”

 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. Ngo's starten "eerste klimaatproces ter wereld" tegen BNP Paribas

  Ngo's starten "eerste klimaatpro­ces ter wereld" tegen BNP Paribas

  Drie ngo's starten naar eigen zeggen "het eerste klimaatproces ter wereld tegen een bank", met name tegen het Franse BNP Paribas, waarvan de Belgische staat een belangrijke aandeelhouder is. Aanleiding is het feit dat de bank nog steeds financiële steun geeft aan nieuwe gas- en olieprojecten. "Gezien haar aanzienlijke bijdrage aan de klimaatcrisis, zal de bank zich voor de rechter moeten verantwoorden", klinkt het bij Friends of the Earth Frankrijk, Notre Affaire à Tous en Oxfam Frankrijk.