ap
Volledig scherm
© ap

Verschil tussen een klimaatopwarming van 1,5 en 2 graden: enkele gevolgen op een rijtje

Het rapport van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van de Verenigde Naties doet heel wat stof opwaaien. Daarin staat dat we de klimaatopwarming koste wat kost moeten beperken tot 1,5 graden Celsius tegen het einde van deze eeuw. Eerst was er sprake van twee graden Celsius. Maar zal die halve graad werkelijk zoveel verschil maken?

101 reacties

 • Peter Borft

  3 jaar geleden
  Zolang mensen het blijven doen op hun manier heeft het geen zin, voorbeeld er is meer dan genoeg voedsel op aarde maar te weinig voor de hebzucht van vele
 • Marco Maerten

  3 jaar geleden
  Tom Van Hal,uw uitleg klopt helemaal niet,de zon zit nu bijna aan het laagste minimum en dat zal nog jaren zo blijven..maar die 'ijstijd',vergeet dat maar.De mens heeft het natuurlijk klimaat volledig de nek omgedraaid..de opwarming zet gewoon door,hetzij met een zeer,zeer beperkte vertraging van..0,1°c. Dus i.p.v dat de wereld binnen pakweg 30 jaar 1,7°c is opgewarmd..wordt dit 1,6°c.
 • wim rooyakkers

  3 jaar geleden
  Hoe verklaard men dan de klimaatverandering van duizenden jaren geleden , weinig volk op de aardbol.het klimaat veranderd altijd .
 • Eddy Bae

  3 jaar geleden
  Grenzen aan de economische groei en grenzen aan de bevolkingsgroei (rapport Club van Rome van 1972). Maar onze domme politici beseffen dit nog niet. Dit was ook mijn examenvraag geschiedenis in 1978 in het secundair onderwijs.
 • Mario Roman

  3 jaar geleden
  Hoe kan men weten hoe de wereld eruit gaat zien. Ze kunnen het weer nog niet juist voorspellen voor 1 dag. Dat is allemaal bangmakerij en zal ons eindeloos veel geld kosten. En hun zogezegde opwarming van de aarde is een om de zoveel eeuwen terugkerende cyclus