REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Uitstoot CO2 dit jaar bijna weer op niveau van voor corona

De uitstoot van CO2 stijgt dit jaar weer tot bijna het niveau van 2019, verwacht het Internationaal Energieagentschap (IEA). Daarmee wordt de afname uit het coronajaar 2020, toen de vraag naar energie daalde omdat onder meer kantoren leeg bleven en er veel minder gereden werd, weer grotendeels tenietgedaan. Vooral het gebruik van kolen stijgt hard dit jaar.

7 reacties

 • Yves Steenssens

  1 jaar geleden
  De globalisatie draait als nooit tevoren en de winstobjecten met olie zijn essentiële bedrijven - ook de lobby's hebben hun terrein terug op ander spoor gereden.
 • Benny Marcelo

  1 jaar geleden
  De Groenen rakkertjes gaan er met wat gascentrales een lap bovenop geven. Diep nadenken is zeker geen groene eigenschap.
 • Gilbert Vermeersch

  1 jaar geleden
  Waarom telkens het mes terug in dezelfde wonde? Laat gewoon de oudere kerncentrales energie leveren tot de modernere kleinere kerncentrales er staan. Gas, hout en bruine kolen centrales geven massa’s CO2. Zon en wind geven geen zekerheid gezien het opslaan van energie nog altijd het grootste probleem is. Waarom veranderd de Groene partij haar naam niet in Gasblauw?
 • Norbert Corten

  1 jaar geleden
  Waarom geen foto van gascentrales ?
 • Marc Van Ingelghem

  1 jaar geleden
  Dan zijn we gerust.
 1. Miljardair-klimaatactivist dwingt Australische energiegigant op de knieën

  Miljardair-klimaatac­ti­vist dwingt Australi­sche energiegi­gant op de knieën

  Het Australische energiebedrijf AGL, dat met zijn steenkoolactiviteit de meeste broeikasgassen van het land uitstoot, heeft de plannen om het concern op te splitsen opgeborgen. De CEO en voorzitter zullen opstappen, zo werd maandag bekendgemaakt. Deze wending komt er na verzet door klimaatactivist Mike Cannon-Brookes. Volgens persagentschap Bloomberg gaat het om “een van de agressiefste maar ook succesvolste voorbeelden van klimaatactivisme”.

Wetenschap & Planeet