Kyra Gantois en Anuna De Wever.
Volledig scherm
Kyra Gantois en Anuna De Wever. © BELGA

Tweede ‘global strike for future’ voorlopig orgelpunt van voorjaar aan klimaatmarsen

In Brussel vindt vandaag, twee dagen voor de verkiezingen, de tweede wereldwijde klimaatstaking of ‘global strike for future’ plaats. Het wordt het voorlopige orgelpunt van een voorjaar waarbij jongeren elke week op straat kwamen om een sociaal rechtvaardig, bindend en ambitieus klimaatbeleid te eisen. Om zoveel inzet en engagement te vieren, wordt de klimaatmars afgesloten met een groot feest ‘Make Noise for Climate’ aan Tour & Taxis. 

60 reacties

 • Marco Maerten

  2 jaar geleden
  Willem Merken,uw argumenten bevatten enkel maar karikaturen om wellicht uw overconsumerende leventje niet te willen opgeven,kortom u wil simpelweg niet bijdragen aan een betere toekomst en kiest voor de stilstand..met het gedacht 'het zal mijn tijd wel varen'.
 • Serge Aernoudt

  2 jaar geleden
  En Crévits , de minister van Onderwijs, liet het maar gebeuren. 5 halve dagen zijn nog altijd problematische afwezigheden. Zij zitten al aan minstens 30 en geen enkele politieker die ingrijpt, integendeel, ze stonden er allemaal achter.
 • Sobek Wessels

  2 jaar geleden
  de Mauna Loa Vulkaan in Hawaii lost elke dag 10.000 ton Co² En hoeveel actieve vulkanen zijn er zo ? in Azië doen ze NIks voor het Milieu of Klimaat en wat ze doen is te verwaarlozen , alles wordt daar in de Lucht gepompt of in de Rivieren geloost , het Meeste Plastiek afval in de Oceanen Komen uit Azië of Afrika , Z-Amerika ... Natuurlijk Vervuilen Europa en de anderen ook veel te veel maar die doen er iets aan en elk jaar verbeteren ze ! Daar Niet daar wordt het elk jaar erger !
 • JOHAN VANBEKBERGEN

  2 jaar geleden
  Ik ben het volledig eens met Eddy Claes. 1 kind is gelijk aan kinderbijslag. 2 kinderen geen extra kinderbijslag. 3 kinderen en meer, alle kinderbijslag afgenomen.
 • Eddy Claes

  2 jaar geleden
  Er is maar een oplossing, bevolkingsvermindering en daar hoor je niets van
 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.

Wetenschap & Planeet