YouTube
Volledig scherm
© YouTube

Twee minuten genieten: zo fraai is de natuur in België

VideoBegin deze zomer lanceerde A.S.Adventure de oproep om met een GoPro-camera een inspirerende kortfilm te maken, waarin de schoonheid van onze eigen Belgische of Luxemburgse natuur in de spotlights werd gezet. Met zijn video 'This is our home' kon Tim Janssens de jury het meest overtuigen om bewuster om te springen met de wereld die ons omringt.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Democraten: “Oliebedrijven moeten met 500 miljard dollar VS-klimaatfonds spekken”
  7

  Democraten: “Oliebe­drij­ven moeten met 500 miljard dollar VS-klimaat­fonds spekken”

  Een groep van ruim veertig Democratische politici heeft plannen voor een klimaatfonds van 500 miljard dollar, omgerekend ongeveer 420 miljard euro. Dat fonds zou door olie- en gasbedrijven als Shell, Chevron, ExxonMobil en BP moeten worden gevuld. Met het geld uit het fonds zouden investeringen in bijvoorbeeld infrastructuur kunnen worden gedaan die door klimaatverandering noodzakelijk zijn geworden.
 3. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.

Wetenschap & Planeet