EPA
Volledig scherm
© EPA

Trump zet deur oliewinning wagenwijd open

De Amerikaanse president Donald Trump wil vanaf 2019 vrijwel alle wateren voor de kust van de Verenigde Staten openstellen voor oliewinning, zo heeft minister voor Natuurlijke Grondstoffen Ryan Zinke vandaag bekendgemaakt. Daarmee worden beslissingen van de Democratische president Barack Obama ter bescherming van de kustgebieden tenietgedaan.

22 reacties

 • stefan ceulemans

  4 jaar geleden
  Zullen wij hier onze diesel maar wegdoen ondertussen aan de andere kant VS gaan ze derop los
 • Marco Maerten

  5 jaar geleden
  Als de laatste boom geveld is,eten we ons geld wel op... Boek; Ludo De Witte Bekijk ook docufilm van Michael Moore: 'Capitalism: A love story..en je krijgt een veel positievere kijk op communisme!
 • Fons Casteels

  5 jaar geleden
  Trump had een dubbele herziening van het klimaatakkoord van Parijs gevraagd: Trump wilde een andere financiering -Obama had 4 miljard USD beloofd- en Trump wilde dat àlle landen een inspanning deden, ook de zgn. ontwikkelende landen zoals China en India. Iedereen heeft Trump toen weggelachen - de groen-rode milieuridders op kop. Ze wilden er nog eens met Trump over praten. Vandaag krijgen ze de rekening gepresenteerd van dat hautain gedrag.
 • bert paulussen

  5 jaar geleden
  En zo gaat de opwarming van de aarde gestaag verder, totdat binnen x jaar het mensdom uitgestorven zal zijn. Zeker geen slechte zaak voor moeder aarde.
 • Roger Deprez

  5 jaar geleden
  Het gaat hen zuiver om het kapitaal en totaal niet om de mede mens, ik denk dat wij nog lang aan Obama zullen denken. Hoe twee presidenten zo van elkaar kunnen verschillen, onbegrijpelijk.
 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. Ngo's starten "eerste klimaatproces ter wereld" tegen BNP Paribas

  Ngo's starten "eerste klimaatpro­ces ter wereld" tegen BNP Paribas

  Drie ngo's starten naar eigen zeggen "het eerste klimaatproces ter wereld tegen een bank", met name tegen het Franse BNP Paribas, waarvan de Belgische staat een belangrijke aandeelhouder is. Aanleiding is het feit dat de bank nog steeds financiële steun geeft aan nieuwe gas- en olieprojecten. "Gezien haar aanzienlijke bijdrage aan de klimaatcrisis, zal de bank zich voor de rechter moeten verantwoorden", klinkt het bij Friends of the Earth Frankrijk, Notre Affaire à Tous en Oxfam Frankrijk.