Aangeboden door
Gesponsorde inhoud
'Gesponsord' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder en geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van HLN zijn hier niet bij betrokken.
Biotechnoloog Jan Arends van CAPTURE.
Volledig scherm
Biotechnoloog Jan Arends van CAPTURE. © Jan Arends

Toekomstbouwer Jan Arends: “We kunnen CO2 ook opvangen en hergebruiken.”

Rare beestjes, die bacteriën. Met een beetje hulp van de wetenschap doen ze fantastische dingen. Zoals een handje toesteken in de strijd tegen de klimaatopwarming. Zou het bijvoorbeeld niet handig zijn als we al die dekselse CO2 niet alleen konden opvangen, maar ook omzetten tot iets nuttigs? Precies dat onderzoekt biotechnoloog Jan Arends bij CAPTURE, een innovatieplatform dat een brug slaat tussen het laboratorium en de industrie.

13 reacties

 • dirk belaey

  3 jaar geleden
  bomen planten :-)
 • Ludwig VdB

  3 jaar geleden
  Zodra men de maatregelen pro rato gaat opleggen gaan we misschien ergens komen. Mij dieseltje wordt op de keuring mishandeld om tot de conclusie te komen dat hij in orde is en wat met de vrachtschepen, vliegtuigen en industrie? Die vervuilen vele malen meer dan alle auto's ter wereld samen en die worden gerust gelaten. Het enige wat telt is de middenklasse geld uit de zakken jagen en zeker niet de milieuoplossing. Met kerncentrales is alles opgelost maar men wilt niet.
 • wannes sips

  3 jaar geleden
  dat mag je niet verkondigen daar er nog geen enkel parlementslid zich in heeft genesteld om zich te verrijken op de kap van de burger !!! net zoals destijds de diesel werd gepromoot en de burger daar nu op afgerekend word. Helaas heeft er nog niemand bij stilgestaan wat het gaat kosten om al die zonnepanelen , batterijen, elektrische wagens enz die nu gepromoot worden te recycleren. en dan gaat de politiek de burger weer eens laten betalen voor dat wat zij hebben gepromoot.
 • Geert Landsman

  3 jaar geleden
  En dat allemaal met belastingsgeld om zichzelf werk te verschaffen want niets kan commercieel gebeuren. Steeds hetzelfde liedje met die proffen en groenen.
 • wim CLAES

  3 jaar geleden
  als we alle wagens in de stad vervangen door een euro 6 wagen (dus nieuwe wagens) is dit een betaabaar én haalbaar plan. de premies voor electrische wagens terugschroeven, want rijden op electriciteit uit bruinkool of atoomenergie is geen sterk plan.dit geld uitgeven als subsidie aan kelien neiuwe wagens. als ge co2 wil verwijderen ,plant dan bomen(fotosynthes),en werk of train niet te hard, want dan produceer je co2!

Wetenschap & Planeet