Greta Thunberg.
Volledig scherm
Greta Thunberg. © AFP

‘Time’ roept Greta Thunberg uit tot persoon van het jaar: “Zelfs landen die deelnemen aan klimaattop plegen bedrog”

Het prestigieuze tijdschrift ‘Time’ heeft Greta Thunberg (16) uitgeroepen tot ‘persoon van het jaar’. De jonge klimaatactiviste roept met haar acties zowel respect als afkeer op. Net vandaag beschuldigde de 16-jarige Zweedse de meest ambitieuze landen op de klimaattop in Madrid nog van bedrog. Ze gelooft niet dat wereldleiders de strijd tegen klimaatopwarming ten volle willen aangaan.

65 reacties

 • Curd Wuestenberg

  2 jaar geleden
  The power of social media, meer niet. Ik braak van die wereldverbeteraars. Denken dat ze het warm water uitgevonden hebben. Binnen 50 jaar duikt er wel weer ergens anders een Gretatje of een Anunatje op die denkt dat de nulmeridiaan door haar gat loopt.
 • Pieter De Ruyter

  2 jaar geleden
  Leg mensen een CO2 quota op,en laat ze kiezen of ze zich daaraan willen houden.Wie er zich niet aan houdt gelooft toch niet in opwarming.Als de oogsten dan mislukken geven we natuurlijk het voedsel aan de believers,als er overstromingen zijn dan mogen de slachtoffers die wel co2 neutraal leefden hun tentje inruilen voor het huis van een vervuiler,lijkt mij meer dan fair.
 • Hilde Peeters

  2 jaar geleden
  Als ieder een beetje doet voor het klimaat zal het beteren. Maar als ik tussen dat en mijn uitgaven moet kiezen zal het goedkoopste van de twee winnen. Want het klimaat betaald niet mijn rekeningen huur vervoer enz.
 • karl moeremans

  2 jaar geleden
  Time is ook niet meer wat het geweest is... Nu roepen ze pubers al uit tot persoon van het jaar.. redicuul gewoon
 • Peter Correwyn

  2 jaar geleden
  Iedereen is groen tot het betrekking heeft op zijn/haar wereldje. Probeer maar eens een windmolen te plaatsen, minstens 35 actiecomités om dat ding uit hun buurt te houden. Kan je je inbeelden hoe men gaat reageren als er echt fundamentele zaken moeten veranderen.

Wetenschap & Planeet