AFP
Volledig scherm
© AFP

Thunberg en 50 andere Europese klimaatjongeren demonstreren in Brussel

Het Zweedse klimaatmeisje Greta Thunberg (17) heeft donderdag samen met een vijftigtal Europese klimaatjongeren een eerste keer geprotesteerd in Brussel. De jeugdige activisten trotseerden op het Schumanplein de regen naar aanleiding van de raad Milieu die op hetzelfde moment plaatsvond in het Europagebouw.

25 reacties

 • Raoul Rouma

  2 jaar geleden
  Te vroeg van de moederborst onttrokken!
 • victor vandesande

  2 jaar geleden
  De volle 50. Stuur dat kind terug naar school in Zweden . Ze heeft geluk dat pa en ma stinkend rijk zijn en al haar capriolen blijven betalen .
 • leppens victor

  2 jaar geleden
  Het elitaire stroomt van de titel af:Thunberg en 50 Europese klimaatjongeren. Gelukkig begint het rockstar gehalte van deze ,,klimaat-elite,,ernstig te deemsteren. Mischien is het wel goed zo voor het klimaat. mvg.
 • Wilfried Vanden Berg

  2 jaar geleden
  Dat kind begint meer en meer naast haar schoenen te lopen . Die hoort thuis op de schoolbanken en nergens anders .
 • bernard vermeulen

  2 jaar geleden
  Zeg, steek die snotneuzen eens een paar maanden in afzondering, geef ze een stuk grond en laat ze eens zelf groenten en zo kweken , een tent en zonder gsm of wifi, sanitair zelf te bouwen en onderhouden, eens zien hoeveel er dan nog over blijven.
 1. Gelekte documenten onthullen hoe landen proberen om VN-klimaatrapport af te zwakken
  64

  Gelekte documenten onthullen hoe landen proberen om VN-klimaatrap­port af te zwakken

  Enkele dagen voor de wereldklimaattop in het Schotse Glasgow zijn tienduizenden aanbevelingen gelekt waarin enkele landen en organisaties een klimaatrapport van de VN proberen af te zwakken. Zo trachten ze de noodzaak om snel af te stappen van fossiele brandstoffen terzijde te schuiven. Maar ook kernenergie, vleesconsumptie en financiële steun voor ontwikkelingslanden zouden gevoelige punten zijn. De experts zeggen dat ze zich niet zullen laten beïnvloeden voor hun rapport.

Wetenschap & Planeet