Uyttenhove Marc
Volledig scherm
PREMIUM
© Uyttenhove Marc

Superdruif moet champagne redden van klimaatopwarming

De champagneboeren gaan nieuwe druivensoorten kweken die beter bestand zijn tegen de klimaatverandering. «De huidige vruchten zijn door de opwarming te zoet geworden en dat komt de kwaliteit niet ten goede», luidt het. «Als wij niet dringend een oplossing vinden, komt er een wereldwijd champagnetekort en schieten de prijzen door het dak.»

7 reacties

  • André Van der Poorten

    5 jaar geleden
    Er is nog cava en sekt genoeg !!!!!
  • Geert Tamsyn

    5 jaar geleden
    Het klimaat is inderdaad nooit stabiel geweest, meneer Standaert, het wijzigde in cycli van vele duizenden tot tienduizenden jaren, alles kon zich aanpassen, nu gebeurt dat in enkele decennia, en dat is verontrustend.
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Dan kunnen we nog een glaasje champieter drinker als de wereld in mekaar stort.
  • Jack Vanderveen

    5 jaar geleden
    Brrrrrr, klimaatopwarming. Vertel mij hoe men een klimaat kan opwarmen. Dan heet het toch geen klimaat meer maar een gecontroleerd klimaat. Hetgeen in kleine euimten mogelijk is maar niet in de megaruimte om ons heen.
  • Jan Standaert

    5 jaar geleden
    Weeral een hoop uitleg om nog duurder te worden. Het klimaat is nooit stabiel geweest en zal dat nooit worden.Champagne is te duur en zal dat altijd blijven. Met of zonder krampachtige uitleg.