Boer Jerry Gannaway op zijn katoenplantage in Texas.
Volledig scherm
Boer Jerry Gannaway op zijn katoenplantage in Texas. © Getty Images

‘Stille crisis’ bedreigt 40 van alle geïrrigeerde gewassen ter wereld

Een “sluipende, stille crisis” bedreigt de wereldvoedselbevoorrading: watertekort brengt tegen het jaar 2040 zo’n 40 procent van alle geïrrigeerde gewassen in gevaar. Dat zegt de Amerikaanse denktank World Resources Institute (WRI) vandaag. 

4 reacties

 • Johan Van Damme

  2 jaar geleden
  Geert Landsman : Opnieuw het falen van kapitalisme. Arralmeer ligt zeker ook in een kapitalisch land. Denk twee minuten na.
 • Erika Braken

  2 jaar geleden
  Alleen geboorte beperkingen kan de aarde en de mens redden. Doet men dit niet zal de mensheid in snelheid achteruit gaan.
 • Geert Landsman

  2 jaar geleden
  Niks nieuw want in de USA hebben ze geen waterbeleid en bijgevolg zijn bijna alle rivieren droog komen te liggen. Opnieuw het falen van kapitalisme, dat maakt alles kapot behalve voor een enkeling. Als geld het enige is dat telt dan maak je alles kapot.
 • Jacques Mertens

  2 jaar geleden
  Ze noemen zichzelf denktank, maar denken is niet hun sterkste punt. Minder kinderen op de wereld zetten en alles komt vanzelf goed. Het is blijkbaar een taboe om daarover te spreken.
 1. Koala’s te traag om aan het vuur te ontsnappen, race tegen de klok om ze te redden

  Koala’s te traag om aan het vuur te ontsnappen, race tegen de klok om ze te redden

  Het oosten van Australië houdt zijn hart vast nu het hard is gaan waaien en de bosbranden in twee staten worden aangewakkerd. Ruim een miljoen hectare land is daar al verschroeid. 270 huizen zijn afgebrand. Volgens schattingen zouden veel koala’s zijn verbrand in de duizenden hectares bos die in vlammen zijn opgegaan. Autoriteiten en vrijwilligers leveren een race tegen de klok om zo veel mogelijk dieren te redden.