Jeffrey Dubinski/ Louisiana Environmental Action Network
Volledig scherm
© Jeffrey Dubinski/ Louisiana Environmental Action Network

Stiekem olielek vergiftigt al 14 jaar Golf van Mexico en dreigt nu grootste Amerikaanse milieuramp ooit te worden

In 2010 beheerste de olieramp met boorplatform Deepwater Horizon maandenlang het wereldnieuws. Wat weinig mensen toen wisten, is dat een ander boorplatform in de Golf van Mexico al zes jaar lang olie lekte. Dat doet het tot op de dag van vandaag nog steeds.

58 reacties

 • georges friant

  2 jaar geleden
  inderdaad elektrische auto's zijn meer vervuilend, volgens sommige dan toch
 • Gerry Cle

  3 jaar geleden
  Dat olielekken het milieu schaden en op de Amerikaanse kust aanspoelen is allemaal van minder belang. De grote vraag is hoe men de Hondurese vluchtelingen kan tegenhouden.
 • Janna Boonstra

  3 jaar geleden
  Het zal mijn tijd wel duren. En mijn kinderen en kleinkinderen die ik heb? Dat is hun probleem. Mijn vader en opa maakten zich ook niet druk om mij in wat van wereld ik moest leven. Simpel hé?
 • luc baken

  3 jaar geleden
  bij ons hebben ze al schrik als er een rietje in de zee valt en aan de andere kant van de wereld hebben ze de vuilkar nog niet uitgevonden en kieperen alles in de zee . ik vraag mij nog altijd af hoe plastiek vanuit een blauwe vuilzak in de zee terecht komt ?
 • Paul Philippaerts

  3 jaar geleden
  Verwacht maar niks van justitie, en zeker niet van de belgische, of denk je echt dat die het onterecht verkregen inkomen gaan terugbetalen.
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.